Foto: Vojko Basic / Cropix
ISKUPLJENJE NA POLJUDU

CARRILLO UOČI DOLASKA ZAGREPČANA POSLAO EMOTIVNU PORUKU 'Tražim oprost od navijača i uvjeren sam u pobjedu!'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 23. rujan 2017. 19:28

Sutra od 19 sati na Poljudu nogometaši Hajduka traže iskupljenje nakon dva uzastopna poraza (Osijek, Rijeka) koja su uzdrmala njihove šampionske ambicije. Protivnik je Lokomotiva koja je prethodnih godina često znala odlaziti iz Splita s bodovima u džepu, no „bili“ su uvjereni kako to ovaj put neće biti slučaj, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Momčad će biti gladna pobjede. Lokomotiva je pokretljiva, ima tehnički jako dobre igrače koji su dobri jedan na jedan. To su pokazali protiv Rijeke, Osijeka i nas. Trebat ćemo dobro raditi za pobjedu. Spremni smo, moramo dati 100 posto i podržati igrače. To su zaslužili. Uvjeren sam u pobjedu – rekao je trener Joan Carrillo i dodao:

- Ako u momčadi kao što je Hajduk ne pobjeđujete, alarmi se upale. Svjesni smo toga. Svjesni smo važnosti utakmice i potencijala Lokomotive. Bitno je naglasiti da ne počinjemo od nule jer smo i prije ove krize imali dobrih utakmica. Ponavljam, tražim oprost navijača. Oni su ti koji nam imaju pravo suditi. Analizirali smo situaciju i moramo dati 100 posto i vjerovati u sebe. Nije važno tražiti krivca nego pronaći rješenje.

Spomenuo je primjer iz Španjolske, želeći zaštititi svoje igrače.

- Real je super momčad, a nakon pet kola već zaostaje sedam bodova za Barcelonom. Imali su tri utakmice doma, od toga dvije neriješeno i jedan poraz. Mir i rad. A obrnuti primjer je Barcelona. Promijenili su trenera, izgubili Neymara i Superkup od Reala. Mir i rad. I sad imaju 15 bodova od maksimalnih 15. Samo mir i rad. Naravno da znam da ne se ne mogu uspoređivati ti klubovi s Hajdukom, ali samo spominjem primjer. Meni je Hajduk bolji od Reala! Samo sam dao primjer kako izaći iz krize. Analizirali smo kako smo se našli u ovoj situaciji. Dati 100 posto je ključ da dosegnemo letvicu na visinu na kojoj smo je postavili.

Koja je to letvica?

- Nisu toliko bitni rezultati kao slika momčadi. Pokazali smo da možemo igrati jako dobar nogomet protiv Levskog, Brondbyja i Evertona. Nisu momci zaboravili igrati. Želimo izgledati dobro. Realan sam i pozitivac – rekao je Carrillo koji ne može računati na Pešića i Carbonierija, no vraćaju se Nižić i gotovo sigurno Erceg. Almeida je zadobio udarac te je upitan, baš kao i Ohandza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:21