Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
POGREŠNA PROCJENA

CICO GA NIJE VOLIO, A SADA BI MODRIMA PREDSTAVLJAO PRAVO BLAGO Rijeku vodi prema naslovu prvaka, a u Maksimiru ga nitko nije doživljavao!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. listopad 2016. 21:19

Franko Andrijašević vjerojatno dosta štuca u zadnje vrijeme, u Maksimiru ga svakodnevno spominju. Kako i ne bi, igrač koji im je bio u gnijezdu odlično igra u Rijeci, koja Modrima bježi šest bodova. Sve se više Andrijašević pretvara u ponajveći promašaj Dinamove struke.

Jer, iako u svlačionici ima dosta dobrih veznjaka, ovakvoga kao što je Franko, trener Petev nema na raspolaganju. Vezni igrač koji toliko zabija, koji je precizan i nogom i glavom, igrač koji po sezoni sigurno sam donese dosta bodova. Kako se, dakle, Modrima mogao dogoditi takav propust? Za kiks je kriv, priča se, Cico Kranjčar.

Kao i za dosta toga u zadnje vrijeme. Iako nitko neće službeno previše govoriti, prstom se najviše upire baš u Kranjčara. Naime, priča kaže da ga bivši trener nije šmekao, da mu je Kranjčar rekao kako s njim ne računa. Bilo je to po povratku s priprema u Sloveniji koje je Andrijašević odradio kao i svi ostali.

To je istina, Cico nije vidio Franka u svojoj viziji, uvjerili smo se i sami u to na slovenskim pripremama. Nije sporno da Cici Andrijašević nije sjeo. Međutim, svejedno, u Maksimiru su bili svjesni njegove kvalitete, možda su ga mogli zadržati. Navodno su i htjeli, Cici su s više razina sugerirali da ga se ne rješava tako olako, nisu željeli da ode, pogotovo ne u Rijeku. Ali, budući da trener nije vidio igrača u prvom i drugom planu, Andrijašević nije želio čekati. Želio je igrati, a jedina prava ponuda bila je ona Maccabija iz Haife. Ipak, Franko nije želio u Izrael i tada se ukazala opcija Rijeka. Modrima se ukazala prilika za kupnju Leškovića, Andrijašević je želio otići i na kraju su Modri iskeširali oko milijun i pol eura i Franka za Leškovića.

Ono što svi u Maksimiru tvrde jest da je Andrijašević sjajan dečko, veliki profesionalac, koji u dvije godine nije imao nijedan krivi korak, nijednu “iščašenu” rečenicu ili bilo što slično. Da su se u Dinamu zainatili, mogli su ga prebaciti u drugu momčad, ako on ne bi želio ostati ili bi to smatrao degradacijom, mogli su ga preseliti i na tribinu. Ali, koliko čujemo, ništa od toga nije bila opcija ni s jedne strane, Franko je samo želio igrati, klub mu je izišao ususret.

SN/Arhiva

Kažemo, otvorila se mogućnost dovođenja Leškovića, a kako je bio izvjestan Schildenfeldov odlazak, tako se činilo da će Rijekin stoper biti jako potreban. A veznjaka je ionako bilo puno, još nije otišao niti Rog, Cico se uzdao u Ćorića, tko bi rekao da će Andrijašević nedostajati. Ali, stvari su se odvile tako, Lešković je stigao ozlijeđen, još nije zaigrao za Dinamo, a Andrijašević briljira u Rijeci, koja bježi Dinamu šest bodova.

Tko zna, da se sve odigralo drugačije, da je Cico imao više strpljenja, pa i Franko. Da su u Dinamu bili uporniji u nagovaranju trenera možda bi Andrijašević sad zabijao u modrom dresu. Ako ne u Ligi prvaka, jer, kažu za njega mnogi da za europske zahtjeve na najvišoj razini nema fiziku, onda zasigurno u HNL-u. Njegovi pogoci sigurno bi Petevu dobro došli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:06