Zlatko Kranjčar
 Goran Mehkek / CROPIX
PREDSTAVLJENA I POJAČANJA

CICO NEĆE EKSPERIMENTIRATI 'Treba nam dobar rezultat! Ježina? Prema kapetanu se tako ne ponaša'

Dinamo će protiv prvaka Gruzije zaigrati s Eduardom na golu te Pivarićem na lijevom beku od prve minute
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. srpanj 2016. 16:09

Zlatko Kranjčar na koncu je odustao, ili preciznije, prolongirao ideju o promjeni sustava igre. Sasvim logična odluka trenera Dinama, jer najvažnija utakmica sezone definitivno nije niti vrijeme niti mjesto za eksperimente takve vrste.

- Protiv Tbilisija idem sistemom na koji su mi igrači naviknuti. Razmišljao sam puno o tome i shvatio kako sa 4-2-3-1 možemo odgovoriti protivniku na pravi način. Tko zna što nosi sljedeća utakmica, pogotovo uzvrat gdje možda moramo ići po plasman – objasnio je Kranjčar uoči dvoboja u kojem Dinamo traži europski ples do jeseni. Prolaz imenjaka iz Gruzije nosi Europsku i play off za Ligu prvaka. Ulog je zaista velik.

- I naša ambicija je isto takva. Želim u prvoj utakmici napraviti rezultat dovoljan za play off.

Dinamo Tbilisi nema što za izgubiti. U dvoboj ulaze kao autsajderi i sve što naprave biti će dobro. Nemaju imperativ i kao takvi će biti jako opasni.

- Protivnik ima tradiciju i povijest. Imaju pobjedu i remi u 2. pretkolu i ono što sam gledao sugerira da je na razini Vardara. Na nama je da ih ozbiljno shvatimo te da mi igrači odgovore zahtjevima koje ću staviti pred njih.

Cico Kranjčar je otkrio da će stopere staviti visoko s ciljem da mu donesu prevagu u sredini. Josip Pivarić se oporavio i očekuje se njegov nastup od prve minute dok se Hodžić ozljedio na treningu u petak i njegov nastup je pod znakom upitnika. U odnosu na prvaka Makedonije, Kranjčar smatra kako je Tbilisi protivnik s kojim će se lakše igrati.

Zagreb, 200716.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka 2. predkolo, uzvratna utakmica izmedju GNK Dinamo - FK Vardar.
Na fotografiji: Marko Rog.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

- Vardar je bio hitriji, brži i organiziraniji u stvaranju igre. Ono što sam vidio jest da Dinamo Tbilisi nema takvu ubojitost i brzu reakciju. Mislim da smo tu u određenoj prednosti. Ono što želim jest da moji igrači imaju brži protok lopte a to je nešto na čemu smo radili na zadnjim treninzima. Moraju biti i agresivniji. Baš sam u nedjelju napravio takav koncept treninga, valjda su igrači shvatili – rekao je Kranjčar koji se dotakao teme degradacije nekih igrača u B momčad a koju je napravio nakon treninga u petak.

- Dovodimo neke nove igrače pa neke moramo otpustiti. Tko će se naći na listi, dozvolite mi još malo vremena.

Onaj koji sigurno neće biti neko vrijeme u kadru prve momčadi je Antonijo Ježina. Službeno, grijeh mu je verbalni obračun s kapetanom Antolićem u poluvremenu utakmice s Vardarom u Maksimiru. Neslužbeno, čekali su mu krivi korak...

- Reagirao je kako ne smije. To je kapetan, prva osoba svlačionice i onaj koji vodi ekipu. Mislim da je Ježina pogriješio prema njemu. Kod mene nediscipline takvog karaktera sigurno neće biti. Ježina mora poštovati ono što mu se dalo a bio je prvi golman Dinama. Koliko će mu trebati vremena da se ponovno nametne, vidjet ćemo – objasnio je Zlatko Kranjčar. Umjesto Ježine će na vrata Portugalac Eduardo, na klupi će protiv Tbilisija sjediti Adrian Šemper. U

takmica se igra u terminu 20.45 a iz kluba mole navijače da dođu ranije kako se ne bi ponovila situacija protiv Vardara kada su navijači tek u poluvremenu ušli na Maksimir zbog gužve pri kupovini ulaznica.

--------------------------------------------

Modri predstavili Leškovića i Šituma

Jedan Marko je otišao iz Maksimira, drugi je došao. Reprezentativac za reprezentativca. Marko Lešković bio je stup obrane Rijeke i s njim je Dinamo naparvio sjajan posao. Osim što je dobio igrača koji ima vrhunske predispozicije, oslabio je direktnog konkurenta u utrci za naslov prvaka.

- Sretan sam što sam ovdje i jedva čekam da počnem trenirati. Dolazak u Dinamo smatram iskorakom u karijeri i na meni je da se nametnem te da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva koje su stavili pred momčad - poručio je Lešković koji je izabrao broj 91 što sugerira godinu rođenja. Na pitanje koliko je razmišljao kada je stigao poziv Dinama, bio je jasan:

- Ne puno.

U Maksimiru je predstavljen i Mario Šitum koji je potipsao ugovor na četiri godine. Doduše, ovo 'predstavljen' shvatite uvjetno jer Šitum je dijete kluba koji je u debiju zabio prvi gol za Dinamo. Potom se preko Lokomotive i Spezie opet vratio u najdraži klub.

- Drago mi je što sam opet među vama. Moja karijera je išla tako kako je već išla a Dinamo je bio jedina opcija povratka iz Italije. Iskusniji sam, napredovao sam i sretan sam što sam opet u Maksimiru. Dati ću sve od sebe da se nametnem i pomognem - rekao je Šitum.

--------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:14