Domagoj Antolić
 Srdjan Vrancic / CROPIX
3. KOLO HNL-a

KAKVA LUDNICA NA MAKSIMIRU NA SAMOM KRAJU Benković spasio Dinamo poraza i šoka u zadnjoj minuti

U prvoj utakmici 3. kola Prve HNL Dinamo i Slaven Belupo igrali su 1-1 (0-0). Gosti su poveli golom Aleksandra Jovičića u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali nisu uspjeli zadržati prednost jer je odmah u sljedećoj minuti Filip Benković poravnao na konačnih 1-1.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. srpanj 2016. 21:30

DINAMO - SLAVEN BELUPO 1:1 (Benković 90+4' / Jovičić 90+3')

Stadion Maksimir

Gledatelja: 1298

DINAMO: Eduardo – Matel (od 75. Pavičić -), Benković, Schildenfeld, Sosa – Jonas (od 46. Rog), Antolić – J.Fernandes, Ćorić, Hodžić – Henriquez (od 46. Stojanović).

Trener: Zlatko Kranjčar

SLAVEN BELUPO: Marković – Jovičić, Katić, Musa, Štiglec - Christensen, Pokrivač, Gregurina (od 73. Helder -) - Ivanovski, Ejupi (od 59. Savić), Barić (od 78. Zakarić)

Trener: Željko Kopić

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Možda je bio samo loš dan, ali u plavom domu bi ipak trebali oglasiti opću opasnost. Modri će u Tbilisiju igrati u drukčijem sastavu, vratiti će se oni koje je trener Kranjčar odmarao, ali nakon jučerašnjeg ogleda u Maksimiru, nekako nam se ona prednost od 2:0 iz prve utakmice više ne čini tako velikom.

Dinamo je odigrao jednu od najlošijih utakmica posljednjih godina. Ono što smo vijdeli jučer bilo je jedno veliko - ništa. Spasili su se Modri u posljednjoj minuti dramatične sudačke nadoknade, zahvaljujući Filipu Benkoviću.

Veliko iznenađenje se dogodilo u Maksmiru? Da, ali Koprivnićanci su nakon ogleda trebali zapravo sjesti na travnjak i gorko zaplakati. Postigli us pogodak u trećoj minuti sudačke nadoknade, a onda su uspjeli uprskati.Tko zna kad će im se opet pružiti takva prilika za trijumf u Maksimiru. Izvukli su bod i 5. ožujka 2011. godine, i tada je završilo 0:0, ali u to doba nisu bili blizu pobjedi kao jučer. Definitvno su mogli ponoviti 2004. godinu kad su jedini puta trijumfirali u Zagrebu...

Ne pada nam napamet potcjeniti dobru momčad iz Koprivnice koju vodi već etablirani i talenitirani trener Željko Kopić, ali kad Dinamo u Maksimiru do 70. minute uputi samo jedan udarac u okvir vrata, onda vam je sve jasno. Jest bila je to fina prilika, zicer za Fernandesa koji je iskosa s osam metara neometan u noge pogodio vratara Markovića, ali ipak.... Drugi udarac u okvir je bio slobodnjak Roga kojeg je obranio Marković, treći je bio udarac Benkovića u smiraju ogleda koji je odlični vratar Koprivnićanaca također obranio.



Zapravo je bilo čudesno kako Slaven Belupo nije na odmor između poluvremena otišao s vodstvom. Muzafer Ejupi je imao čisti zicer nakon pogreške Benkovića, bio je posve sam pred Eduardom koji je uspio obraniti. Nakon toga je opet sam, samo malo iskosa s nekih pet metara pucao Barić, opet je Portugalac obranio. Modri su djelovalo totalno zbunjeno, neorganizirano, smušeno. Jako su nedostajali igrači koje je Zlatko Kranjčar čuvao za uzvrat u Tbilisiju. Takva predstava Modrih izmamila je zvižduke s tribina. U novinarskoj loži neki kolege su pričali viceve na račun Dinamove igre. Evo jednog... Gleda obitelj slovačkog trenera Jakuba Jarabeka utakmicu Dinamo - Slaven Belupo i kaže; 'e, moj Jakube, od koga su ti izgubio, ako od ovih ispadneš, pakiraj kofere i seli iz kuće...

Slaven Belupo je stiskao Dinamo, visoko napadao, bolje kombinirao, akcije su im bile konkretne i prepoznatljive, ne računajući europske utakmice, ne sjećamo se da se netko tako u Maksimiru poigravao s Modrima, Savić je u sudačkoj nadoknadi mogao Kranjčarovi nogometaši nisu uspjevali složiti smislenu akciju, povezati redove, kao da su se prvi put skupili. Kranjčar ih je pokušavao pokrenuti, objašnjavao im je verbalno o rukama što raditi, ali bilo je uzaludno. Najkonkretniji i najsvrsishodniji potez domaćina u prvom dijelu povučen je s klupe, bio je trenutak kad je doktor Hrvoje Šojat brzo i kvalitetno omotao razbijenu glavu Filipa Benkovića.

Kako su Plavi igrali, najbolji je pokazatelj činjenica da je Kranjčar u stanci između dva poluvremena izvršio dvije izmjene. Dramatično loše Jonasa i Henriquza zamijenili su Rog i Stojanović. Nije pomoglo.

REZULTATI 2. KOLA,

Petak:

Dinamo - Slaven Belupo 1-1 (Benković 90+4 / Jovičić 90+3)

Subota:

Cibalia - Inter (19 sati)

Nedjelja:

Istra 1961 - Lokomotiva (19 sati)

Osijek - Rijeka (19 sati)

Split - Hajduk (21 sat)

TABLICA:

1 Slaven 3 2 1 0 6-3 7

2 Rijeka 2 2 0 0 7-1 6

3 Osijek 2 2 0 0 3-0 6

4 Dinamo 2 1 1 0 4-2 4

5 Hajduk 1 1 0 0 2-0 3

6 Lokomotiva 2 0 1 1 1-3 1

7 Split 2 0 1 1 0-3 1

8 Cibalia 2 0 0 2 2-5 0

9 Inter 2 0 0 2 0-4 0

10 Istra 1961 2 0 0 2 1-5 0

------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+5' - Kraj utakmice, završilo je 1:1. Prvo je Jovičić zabio glavom za 1:0 vodstvo Slavena, da bi Benković nogom spasio domaćine od poraza.

90+4' - GOOOL! Benković je zabio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za 1:1.

90+3' - GOOOL! Jovičić je zabio za vodstvo Slaven Belupa 1:0!

90+1' - Zaprijetili su sada gosti iz kontre preko Savića čiji je udarac blokirao Schildenfeld.

90' - U tijeku je zadnja minuta utakmice. Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

85' - Velika prilika za Dinamo. Pucao je Benković, ali Marković je sjajno obranio.

83' - Slaven Belupo se i dalje sjajno brani. Dinamo dominira u posjedu lopte, ali rijetke su konkretne prilike momčadi Zlatka Kranjčara.

77' - Kako se utakmica bliži samome kraju napadi Dinama su sve učestaliji, ali i dalje nema gola.

70' - Sjajan udarac Marka Roga iz slobodnog udarca koji je dobro ispružio vratara Markovića. Nema gola.

55' - Novi pokušaj Dinama, ovoga puta preko Stojanovića, ali opet je udarac neprecizan.

50' - Zaprijetio je sada Dinamo preko Fernandesa, ali i njegov je udarac neprecizan i odlazi preko gola.

48' - Lijep udarac Ejupija ljevicom s vrha kaznenog prostora. Otišao je malo pokraj gola.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme. Dinamov trener odmah je na početku napravio dvije izmjene, uveo je Stojanovića umjesto Henriqueza i Roga umjesto Jonasa.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. Dok Dinamovi i Slavenovi igrači odlaze u svlačionicu s tribina se čuju zvižduci nezadovoljnih gledatelja s tribina.

43' - Sama je završnica prvog poluvremena na Maksimiru. Momčad Zlatka Kranjčara ima velikih problema, posebice u organizaciji igre. Imao je Dinamo dosad tek jednu pravu priliku preko Fernandesa, dok je Slaven Belupo imao dvije bolje prilike. Kranjčar će na poluvremenu zasigurno morati nešto mijenjati.

33' - U posljednjih desetak minuta nismo vidjeli većih prilika. Dinamo je posljednje dvije minute igrao s igračem manje nakon što se ukazivala liječnička pomoć Benkoviću koji je dobio povez oko glave.

23' - Nova prilika za Slaven Belupo i opet je glavni akter Ejupi. Eduardo je opet na mjestu.

22' - Kakva prilika za Dinamo. Veliku pogrešku napravio je Benković koji je dao loptu u noge Ejupiu, ali ovaj se nije najbolje snašao kad je izašao sam pred vratara Eduarda.

20' - Barić pada u kaznenom prostoru Dinama nakon kontakta s Benkovićem, ali sudac odmahuje rukom. Nema prekršaja.

13' - Velika prilika za Dinamo, najbolja na utakmici. Henriquez je lijepo proigrao Fernandesa čiji udarac Marković brani.

9' - Na Maksimiru je i dalje u tijeku ispitivanje snaga. Obje momčadi zasad olako gube lopte i pravih prilika nema.

3' - Prvi pokušaj Dinama prema golu Slaven Belupa. Pucao je Hodžić koji se lijepo oslobodio svog čuvara, ali udarac je bio neprecizan.

1' - Započela je utakmica na Maksimiru.

---------------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:51