Jakov Prkic / Hanza Media / Hanza Media
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

CIJELA DALMACIJA VEĆ SLAVI KRAJ MODRE ERE I SMJENU NA TRONU Dinamo je slab i sada ga se može nokautirati!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 28. rujan 2016. 18:15

Evo napokon pravog ispita za momčad Hajduka, derbi protiv Dinama na Maksimiru trebao bi pokazati koliko su realne najave da su Bijeli u stanju uključiti se u borbu za vrh tablice. Naoko sve je idealno posloženo: Hajduk u naletu, Dinamo u krizi kakva se nije dogodila u prošlom desetljeću, piše Zdravko Reić u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, “modri” su u pravilu, u proteklih deset godina odmah na startu prvenstva serijama pobjeda obvezno stjecali bodovnu prednost, pa se sve svodilo na pitanje kolika će na kraju biti razlika, uglavnom u odnosu na Hajduka.

I ovog puta “modri” su rezultatski izvanredno startali, šest pobjeda (jedna kočoperna u Poljudu 4:0) i jedan neriješeni rezultat (1:1 protiv Slavena na Maksimiru). Međutim, igre su im bile neuvjerljive (osim one u Splitu), pa se u nastavku sve srozalo: debakli protiv Osijeka i Rijeke. Evidentno je da je Dinamo u krizi igre, djelomično i rezultata, moguće poslije dugo vremena i rukovođenja.

Naime, poslije niza fenomenalno odrađenih transfera dvojice Marka – Pjace u Juventus i Roga u Napoli, ali isto tako majstorske prodaje vratara Eduarda dos Reis Carvalha (stigao je kao “free agent”, otišao je u Chelsea za pet milijun eura) – momčad Dinama više ne djeluje moćno, točnije ostavlja dojam osiromašenih potencijala. Činjenica je da to više nije momčad nego sastav individualista i zato Zdravko Mamić i Tomislav Svetina traže trenera koji će silni potencijal mlade momčadi pretvoriti u snažni kolektiv.

Dakle, dojam je da u Maksimiru vlada debuleca (slabost/iznemoglost), Dinamo manifestira slabosti i poslije dva nokdauna protiv Osijeka (0:1) i Rijeke (2:5) treći poraz u srazu s Hajdukom predstavljao bi pravi nokaut. Takav da se poslije jedanaest uzastopnih titula prvaka Dinama napokon događa smjena na tronu.

‘U igru uđeš kao da od početka gubiš 0:1’

Hajduk, može se kazati trener “bijelih” Marijan Pušnik ima komotnu poziciju, u derbiju na Maksimiru može mnogo dobiti, a s druge strane malo izgubiti. Tu se ne treba zadovoljavati mogućim solidnim dojmom, bitan je rezultat. I sa slabom igrom, čak onakvom kakvom se svojevremeno Hajduk provukao u polufinalu kupa sa Stankom Poklepovićem (0:0), “bijeli” bi s pozitivnim rezultatom izveli veliki korak, najprije za svoj gušt, ali i na radost navijača Rijeke i Osijeka.

Treba prisnažiti, igrači Hajduka bi u slučaju da Maksimir napuste neporaženi dobili još čvršće samopouzdanje takvo da bi se stvarno mogli upustiti u trku za liderom Rijekom.

CIJELU KOLUMNU MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:27