Foto: Damir Krajac / CROPIX
JOŠ MALO

'ČOVJEK RADI K'O LUD, TRENIRA SAMO NOGOMET I - KICKBOXING!' Dinamov veliki povratnik puca od snage i čeka 'taj' dan - možda baš protiv Arsenala

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. lipanj 2017. 10:48

Da smo u nekom filmu, dan Arijana Ademija vjerojatno bi započinjao pogledom na kalendar. Uzeo bi u ruke olovku te prekrižio još jedan datum. I onda bi izbrojao koliko je još takvih ustajanja pred njim. Zapravo, budući da njegova nogometna karijera dosad doista i ima filmske obrise, možda Ademijeva buđenja doista tako i izgledaju.

Ustane li danas i pogleda li tako, filmski, na kalendar, Ademi će izbrojiti do 44. Toliko je još dana ostalo do njegova povratka nogometu. Tog 7. kolovoza napokon će biti slobdan, odradit će prvi trening u Maksimiru, možda se poklopi pa baš tog dana, u ponedjeljak, u Zagrebu igraju Dinamo i Hajduk.

Jer, Europa diktira raspored, budu li četiri dana prije igrali na nekoj dalekoj destinaciji, možda se derbi uistinu bude igrao u ponedjeljak. No o tom potom, kako god, Ademijev će povratak toga dana biti top-vijest.

Bez velikih najava

Ademi o svojem povratku trenutno ne želi govoriti. Nakon ekskluzivnog intervjua koji je poslije smanjenja kazne dao SN-u rekao je da do tog treninga neće izlaziti u javnost, nema potrebe.

- Rekao sam što sam imao, sljedeći put želim govoriti na terenu. Nema potrebe davati neke pompozne najave, a onda ispadne suprotno. Spremit ću se maksimalno, to mi je jedini fokus - rekao nam je tada, prije sad već gotovo tri mjeseca. Nama se čini kao da je sve to jučer bilo, njemu vjerojatno vrijeme curi kao pješčani sat, nikako da dođe taj 7. kolovoza. A onda i 7. listopada, kad će moći i zaigrati u službenoj utakmici.

- Čovjek radi k’o lud. Trenira četiri-pet sati dnevno, samo mu je nogomet na pameti - kazao nam je pak jedan Ademijev bliski prijatelj, rekavši i da nitko od ljudi oko njega ne sumnja da će se vratiti fizički moćniji i jači nego što je bio ranije.

Naravno, ostaje onaj dio povratka u igračku formu, tu će mu trebati vremena, ali što se tiče same “fizike”, uvjeravaju nas, on je “top”. Trenira, dakle, sve. Snagu i trku, pa potom tehniku, rad s loptom... Nekad dva mukotrpna treninga dnevno, nekad jedan. Ne igra više tenis, ni padel, kojima je kratio vrijeme dok je iščekivao odluku CAS-a i u kojima je stekao zavidne vještine. Ništa, samo nogomet. I - kick boxing! Koji je opet radi - nogometa. Za snagu i eksplozivnost jer pola sata takvog treninga zna biti jače i žešće od dva-tri sata nekog “normalnog” treninga, pada se s nogu. Kad ovo pročitaju suigrači u Dinamu, krenut će masovno uzimati slobodne dane tih tjedana kolovoza. Ili glumiti ozljede. Jer kad Ademi poleti, moglo bi frcati... Koga smo god pitali, svi su rekli da je strašno motiviran i željan nogometa, da trenira kao nikad da bi se vratio spreman. Planira, jasno, otići nakratko i kući, u Šibenik, ali i tamo nosi plan treninga, svaki će dan počinjati višekilometarskom dionicom.

Zagreb, 030417.
Konferencija za medije direktora NK Dinamo Tomislava Svetine i Arijana Ademija povodom ublazavanja kazne UEFA Ademiju u hotelu Hilton.
Na fotografiji: Adrian Ademi..
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Nabaciti koju kilu

A kad smo već počeli s filmom, završimo u tom tonu. Zamislite ovakav kraj: prva utakmica koju igra Ademi nakon suspenzije - Arsenal u Maksimiru. Protivnik protiv kojeg je pao na dopingu, pa onda još slušao uvrede i poniženja Arsenea Wengera, ove se godine “spustio” u Europsku ligu i mogao bi biti jedan od Dinamovih suparnika ako Modri izbore grupnu fazu. Na prvu zvuči nemoguće, ali tako je zvučala i vijest da je bio pozitivan na stanozolol, kao i to da će se nakon svega vratiti nogometu. A on je sad u fazi da mora još koju kilu i “nabaciti” jer se previše smršavio radom u želji da se vrati što bolji. Tako kažu prijatelji i zbrajaju dane. Sutra je nedjelja, još 43...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:58