Ivan Klindic / CROPIX / CROPIX
UKIDANJE SUSPENZIJE

DAN VISOKIH OČEKIVANJA U MAKSIMIRU Opet je stigao taj dan - 'Dan A', hoće li se vratiti detonator veznog reda i srce momčadi?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. ožujak 2017. 09:30

Opet je stigao taj dan... Nećemo ga više zvati “dan D”, nego “dan A”. O Arijanu Ademiju se, naime, radi. Hoće li konačno stići odluka o njegovu pomilovanju i ukidanju suspenzije ili će birokrate Međunarodnog arbitražnog suda ponovno odgoditi odluku.

Ili što bi bila najgora varijanta, potvrditi suspenziju od četiri godine. Kao i svuda, igraju se razne interesne igrice, bilo što predmnijevati suludi je pokušaj. Već smo se napisali ovakvih tekstova o toj toliko čekanoj odluci i Ademiju prije, više nema potrebe špekulirati nego samo čekati današnju odluku.

- Danas bi se, navodno, trebala donijeti odluka. Ništa ne znamo... Samo se nadamo da će odluka biti pozitivna, da će se Arijanu Ademiju skinuti suspenzija. Teško je bilo što kazati o toj temi, ali odluku očekujemo s nestrpljenjem i s očekivanjem da će sve biti pozitivno te da će se Ademi priključiti našoj momčadi - kazao je sportski direktor Romeo Jozak.

Benkoviću je bolje

Pitali smo ga imaju li u klubu barem kakvih naznaka “off the record”, je li im netko ipak nešto prišapnuo?

- Ne, to se krije, taji... Komisije, odnosno ljudi koji se time bave jako su dobro instruirani tako da informacije ne smiju izlaziti u javnost. Nemamo zaista nikakvih informacija, ali s obzirom na sve dokaze koje imamo, vjerujemo da će Ademiju biti ukinuta suspenzija - rekao je Jozak.

Osim ove priče oko Ademija, još je jedna itekako zanimljiva, o njoj se stalno lamentira u maksimirskom hodnicima. To je ona o Filipu Benkoviću. Mladi stoper još je uvijek u Njemačkoj gdje je bio na dodatnim pretragama kad se radi o problemima s tetivom. Po onome što smo saznali, vraća se u subotu.

- Vijesti koje smo dobili iz Njemačke su dobre. Dosta dobre... Ne mogu sad komentirati medicinsku dijagnozu, međutim, dobro je. Naime, u startu je izgledalo da je ozljeda kompleksnije naravi, no malo je bezazlenije. Pod tim ne mislim da će sutra biti spreman za igru, oporavak će biti zahtjevan, no situacija nije jako teška - rekao je sportski direktor.

Naravno da je svaka pozitivna vijest o Benkoviću lijepa, ali ipak se čini da će pauzirati mnogo više nego se pretpostavljalo. Jer kad Jozak kaže da će “opravak biti zahtjevan”, sve nam je jasno. To znači da će, po svemu sudeći, trajati dugo, pa držimo da se može postaviti pitanje “hoće li Benković uopće zaigrati na proljeće?”. Naime, nakon oporavka, treba početi normalno trenirati, pa se onda uigravati s momčadi, doći u formu... Dinamo se s Rijekom bori na naslov, Petev nema mogućnosti eksperimenata i provjera mogućnosti rekonvalescenata.

Dinamo Zagreb's Arijan Ademi attacks Bayern Munich's Kingsley Coman (L) during their Champions League Group F soccer match against Bayern Munich in Munich, Germany, September 29, 2015. REUTERS/Michael Dalder
REUTERS

Sigalijev pregled danas

Drugi Dinamov ozlijeđeni stoper, Leonardo Sigali, danas opet ide na pregled magnetskom rezonancom. Pregledat će se jedan ligament koji stvara određene probleme.

- Iz liječnike službe stiže vijest da je situacija dobra. Naravno, opet ponavljam da neće “sutra” biti spreman za igru, no “na prvu” se činilo da će pauzirati od pola godine do godine dana, ali mnogo je bolje. Naravno, da se sa Sigalijem nećemo nikamo žuriti, ali zaista je mnogo bolje nego se mislilo na početku kad je izgledao jako ružno - zaključio je Jozak.

Dakle, kao što vidite, iako nije tako crno kao što je izgledalo, ipak je izgledno da će ovog proljeća Modri igrati s tri stopera u konkurenciji, s reprezentativcem Leškovićem, Schildenfeldom i Perićem.

Kad smo već kod ozljeda, Angelo Henriquez je u procesu oporavka, ozljeda noge ide nabolje, ali teško je vjerovati da će biti spreman za utakmicu u Puli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:19