Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NOVA UVJERLJIVA POBJEDA

DERBY DELLA UČKA RIJEŠEN EKSPRESNIM 'BLITZKRIEGOM' Gavranović i Bezjak natrpali gostujuću mrežu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. srpanj 2016. 00:07

Rijeka je uvjerljivo pobijedila Istru 1961 na domaćoj prvenstvenoj premijeri i u odličnom ambijentu Rujevice dodatno podigla atmosferu pred gostovanje u Istanbulu. Turski emisari s jučerašnje utakmice sigurno nisu otišli zadovoljni, na stranu problemi gostiju iz Pule, Rijeka je pokazala moć, dominirala u svim segmentima igre i na kraju ostvarila pobjedu koja nakon vodećeg pogotka u 5. minuti niti u jednom trenutku nije postala upitna.

Već u prvom kolu na gostovanju kod Splita momčad Matjaža Keka istaknula se sa čak 78 presječenih lopti koje su i ovdje bile ishodište mnogih opasnih situacija. Riječki stroj od prve je minute počeo mljeti kvalitativno inferiornijeg suparnika, agresija veznog reda i četiri ofenzivca od samog početka donijela je obilje osvojenih lopti iz kojih su se redale prilike pred Ivušićem. Prva se dogodila već u 3. minuti kada je poslije povratne lopte Mateija udarac Gavranovića odsjeo na gredi.

Ipak, bio je to samo uvod u, pokazalo se, neizbježno. Riječki “ blitzkrieg“ već nakon sedam minuta dao je naslutiti da su sve dileme oko pobjednika riješene, a kada je Roman Bezjak u 28. minuti pogodio za 3:0 postalo je jasno da će puni plijen ostati na Rujevici. Na goste iz Pule turbulentan tjedan očito je ostavio traga što se najbolje moglo vidjeti kroz elementarne pogreške koje su Bijelima omogućavali lak dolazak u završnicu. Rezultat je to visokog riječkog pritiska na zadnju liniju, ali i brze riječke tranzicije i okomitih lopti u prostor koje su u pravilu značile opasnost za Ivušića. Posebno inspiriran bio je riječki ofenzivni kvartet, Matei, Gavranović, Tomasov i Bezjak igrali su se nogometa protiv spore i statične obrane Istre 1961, i da je bilo samo malo više preciznosti Istra 1961 je već do poluvremena doživjela katastrofu.

Iako su gosti iz Pule imali sporednu ulogu u jučerašnjoj utakmici, pripremili su nekoliko obećavajućih situacija pred Prskalom. Nisu se igrači Istre 1961 začahurili na svojoj polovici kao često prethodnih godina posljedica čega je bilo nekoliko obećavajućih situacija i utješni pogodak nakon lijepe akcije Trojaka i Roce. Ipak, otvorilo je to obilje prostora za Riječane koji su nastavili kažnjavati svaki propust gostiju i dodatno pumpati samopouzdanje pred europsko gostovanje kod Basaksehira na koje su ih tribine Rujevice ispratile pjesmom i dugim aplauzom. Nakon sinoćnje izvedbe to su i zaslužili…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:07