JURČIĆ ODUŠEVLJEN

Dinamo doveo veliko pojačanje: Makedonac Ferhan Hasani potpisuje petogodišnji ugovor

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2013. 10:08

Kao što su SN jučer najavile, Dinamo je danas zgotovio transfer Ferhana Hasanija, dojučerašnjeg igrača Wolfsburga, suigrača Ivice Olića i Ivana Perišića. Hasani u Zagreb stiže u petak, obaviti će liječnički pregled i potpisati petogodišnji ugovor s Modrima!

Cijena transfera ostaje nepoznanica, jer nam čelnici maksimirskog nisu željeli kazati cifru, a isto tako nema ni adekvatne informacije koliko će Hasani zarađivati u plavom dresu. Može se samo špekulirati, a možda će Wolfsburg objaviti nekakve brojke.

Tko je Ferhan Hasani? Rođen je 18. lipnja 1990. godine u Tetovu, visok je 183 centimetra, a igra na poziciji krilnog napadača.

Makedonski je reprezentativac albanske narodnosti, nadimak mu je Buba, a karijeru je započeo u Škendiji kao 17-godišnjak. Škendija je na startu njegove karijere igrala u drugoj makedonskoj ligi, a nakon dvije godine ušla je u prvu. Tu prvu prvoligašku sezonu Hasani je odigrao izvrsno, u 27 utakmica postigao je 13 golova. Bio je najbolji strijelac Škendije u sezoni 2010/11, krucijalni igrač momčadi koja je te sezone uzela naslov prvaka Makedonije.

Te godine izabran je i za najboljeg igrača makedonske lige. Bio je veliki ljubimac navijača, naročito nakon pogotka iz slobodnog udarca kojeg je postigao najvećim, ljutim konkurentima Škendije, momčadi Vardara.

Već tada su se pojavile ponude mnogih klubova, među njima bili su Wolfsburg, Gent i Groningen, a špekuliralo se da ga u svoje redove želio dovesti i splitski Hajduk.

Konačno, 16. prosinca 2011. godine, Hasani je potpisao trogodišnji ugovor s Wolfsburgom. Doveo ga je bivši trener Wolfsburga Felix Magath kazavši:

- Hasani je iznimno talentirani igrač pred kojim je velika karijera.

Dinamo ga je želio dovesti već prošlog ljeta, ali tada ga Felix Magath nije pustio, kazavši da računa na njegove usluge te da će sigurno igrati u prvoj momčadi. Međutim, nakon što je Magath, koji ga je doveo, dobio otkaz, Hasanijeve akcije su pale te su pri drugom pokušaju Dinama da ga dovede pregovori bili lakši i uspješni.

- Poznajem Hasanija jer sam pratio makedonsku reprezentaciju u vrijeme dok sam bio asistent Igora Štimca. Gledao sam sve utakmice Makedonije. Hasani i Tričkovski dijele poziciju na lijevo uz liniju. Željeli smo kvalitetnog bočnog veznog igrača, on se uklapa u naše želje - kazao nam je trener Dinama Krunoslav Jurčić.

Pričao nam je trener Jurčić kako je maksimirski klub u manjku s takvim profilom igrača.

- Hasani je pravocrtan igrač koji ima dribling, može riješiti situaciju “jedan na jedan”.

Je li on istinsko pojačanje za Dinamo?

- Da, Hasanija dovodimo kao pojačanje! Naravno, on to mora opravdati. Zanimljivo je kod njega da može igrati i na lijevoj i na desnoj strani uz aut-liniju. U Wolfsburgu je igrao na desnoj strani, u reprezentaciji Makedonije na lijevoj - zaključio je Jurčić.

Linker
19. travanj 2024 18:06