Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
MODRI UOČI SPLITA

DINAMO OSLABLJEN STIŽE NA NEZGODNO GOSTOVANJE Soudanijeva suspenzija otvara vrata velikoga iznenađenja

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. svibanj 2017. 17:20

Sve su oči okrenute prema Rujevici i jadranskom derbiju Rijeke i Hajduka. U Maksimirskoj 128 mašta radi punom parom, zamišljaju plavi momci da u subotu Hajduk trči pobjednički krug i pozdravlja Torcidu. To bi značilo da se prednost Rijeke dodatno istopila te da Dinamo ima veliku priliku obraniti titulu.

Međutim, u cijeloj priči postoji jedan “ali”... Modri u petak igraju na Parku mladeži. Može Hajduk pobijediti na Rujevici, može nokautirati Kekovo društvo, ali to apsolutno ništa neće značiti momčadi Ivajla Peteva ako ne pobijedi Crvene. Zamislite kakav bi to šok bio za Modre da Majstori s mora uspiju srušiti Neveru s Kvarnera, a Dinamo ne trijumfira na Parku mladeži?

Svakako je veliki hendikep za momčad Ivajla Peteva činjenica da će morati igrati bez najboljeg igrača, Soudanija koji ima višak žutih kartona. Svi vrlo dobro znamo što Soudani znači Modrima, on je taj koji odlučuje kad je važno, a u petak je jako, jako važno. Kad ne igra Mr. Derby, zagrebački klub je značajno hendikepiran. A Splitu pak gori pod nogama, ponor Druge lige je blizu, samo dva boda bježe Cibaliji.

Porazgovarali smo s trenerom koji je posljednji put na Parku mladeži pobijedio Dinamo, radi se o Goranu Sabliću, čija momčad je 30. listopada 2015. godine trijumfirala s 1:0 pogotkom Petra Franjića.

Sablić trenutačno vodi Široki Brijeg, a kaže:

- U tom trenutku kad smo dobili Dinamo, ozračje u klubu bilo je skroz drukčije. Sad se Split grčevito bori za ostanak u HNL-u, ova momčad je odnosu na onu totalno izmijenjena, tako da je priča drukčija.

Tada je Sablić u momčadi imao Danijela Zagorca, Antu Majstorovića, Amira Rrahmanija, Mirka Oremuša, Slavka Blagojevića, Antonija Mršića...

- Zanimljivost ove utakmice jest da i Dinamu i Splitu treba pobjeda! Dinamu više nego Splitu, držim da bi bod za domaćine bio “bingo”. Naravno da nije na meni pričati o taktici Splita, ali sasvim je jasno da protiv Dinama momčad mora biti kompaktna, “gusta”, trebaju se duplirati bokovi, čvrsto izlaziti da vezne igrače Modrih... Te, naravno, Split će morati imati i dosta sreće ako želi izbjeći poraz.

Na činjenicu da Dinamo igra bez Soudanija Sablić kaže:

- Soudani je svakako najkvalitetniji igrač Dinama. Nekoliko sezona on rješava sve najznačajnije utakmice, a ova u petak je u skupini tih, jer ako Dinamo ne dobije, držim da mu prvenstvo definitivno bježi. Dinamu će nedostajati Soudani, to je sigurno, ali imaju Modri mnogo dobrih igrača.

Sablić je zaključio:

- S obzirom na to da nema Soudanija, te da pretpostavljam kako će Split igrati s najvećom mogućom motivacijom, vjerujem da Dinamu mogu otkinuti bod. To im od svega srca želim.

Na klupi je u toj utakmici kad je Dinamo poražen, uz glavnog trenera Zorana Mamića sjedio njegov pomoćnik, Igor Cvitanović. Evo što on kaže pred utakmicu u petak.

- Za Dinamo je gostovanje u Parku mladeži tradicionalno nezgodno. Ovog puta još je teže, jer se Split bori za ostanak u HNL-u. Siguran sam će domaćin igrati “na nož”, ponuditi više nego što objektivno može.

Na pitanje koliko će Modrima nedostajati Soudani, Cvita veli...

- Neigranje Soudanija je svakako veliki hendikep za Dinamo. Ali Modri ovo moraju dobiti bez obzira na neigranje najboljeg igrača. Jer bez pobjede ostaju bez završne trke na naslovom prvaka. Da se malo vratim na tu utakmicu koju smo izgubili s 0:1. Jer je to svojevrsna pouka za petak. Jest, Split je onda bio jači nego danas, ali mi nismo bili pravi, nismo bili na razini na kakvoj moramo biti. Zato u petak pristup mora biti savršen, jer bez takvog pristupa teško će se pobijediti momčad koja se bori za ostanak u ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:17