Screenshot/Dinamo Instagram
NIJE SKIDAO OSMIJEH S LICA

DINAMO PREDSTAVIO NAJNOVIJE POJAČANJE 'Dojmovi su izvrsni, pomogao mi je Soudani, a utakmica protiv Hrvatske će mi ostati kao slika za cijeli život'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2017. 15:37

U Maksimiru nam se predstavio Tongo Doumbia (27), reprezentativac Malija koji je iz Toulousea stigao u Dinamo. Simpatičan neki momak, osmijeh nije skidao s lica.

- Kad sam saznao za ponudu Dinama, prvu stvar koju sam napravio bio je razgovor s mojim kolegama iz reprezentacije Malija, Sambom Sowom i Yacubeom Syllom. Znao sam da su oni prije mene bili u Zagrebu te da su trebali potpisati s Dinamom. Međutim, nije se dogodilo, ja na kraju jesam. Godinama poznajem Syllu, godinama se znamo. Iako nije potpisao za Dinamo, ispričao mi je sve najbolje o klubu i gradu. Bio je kratko, ali mu se jako dopalo. U prvom trenutku sam čak mislio da ćemo on i ja skupa igrati za Dinamo. Onda sam saznao da će klub uzeti ili njega ili mene. Drago mi je da se Dinamo odlučio za mene - kazao je u uvodu Doumbia.

Prvi dojmovi?

- Izvrsni! Mnogo su mi pomogli Soudani i pomoćni trener Marko Marić, držim da sam se jako brzo adaptirao na novi klub, nove ljude. Kompletna momčad mi mnogo pomaže, nema vremena za čekanje, moramo se pripremati za utakmice koje dolaze. Za sada je sve odlično.

Kad ćete biti spremni za nastupe?

- Sljedeći tjedan!

Kako ste doživjeli da je odmah po vašem dolasku smijenjen trener?

- Ja sam profesionalac, moj posao nije da razmišljam o treneru. Koncentriram se na svoje igre.

Što znate o Dinamu i hrvatskom nogometu?

- Znam da su iz ovog kluba potekli mnogi sjajni, veliki nogometaši. Jedan igrač kojeg posebno obožavam je Luka Modrić, jako sam sretan što ću igrati u klubu u kojem je igrao on. O hrvatskom nogometnom prvenstvu ne znam previše, u Francuskoj se ne prati vaša liga.

Sjetio se jednog detalja kad je za reprezentaciju Malija igrao u Osijeku protiv Hrvatske.

- To će mi ostati kao zaustavljena slika za cijeli život. Na kraju utakmice sam zamijenio dres s igračem kojeg obožavam, s Modrićem!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:41