Mario Cvitanović
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

DINAMO PROPUSTIO VELIKU PRILIKU NAKON KIKSA RIJEKE 'Jasno je da mi je žao što nismo 'ubili' prvenstvo, ali protiv nas nitko neće 'skinuti gaće''

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2017. 11:05

Trener Dinama Mario Cvitanović žalio je za propuštenom prilikom u derbiju s Osijekom, iako je njegova momčad do izjednačenja stigla doslovno u posljednjim sekundama. Zabio je Angelo Henriquez za 1:1 u 95. minuti, Dinamo je pobjegao Rijeci na pet bodova, ali nije u potpunosti iskoristio kiks Kekove momčadi u Puli...

- Vrlo inventivna i dinamična utakmica, s dobrim i kvalitetnim rješenjima. Možemo pričati o našim tehničkim i taktičkim pogreškama, ali ne možemo diskutirati o želji da dobijemo utakmicu. Igrali smo protiv europskog Osijeka! Bili su kvalitetni, a mi smo i protiv takvog protivnika bila dominanti, 16 udaraca prema golu naspram šest nešto znači. U završnici smo mogli bolje riješiti neke situacije.

Govorio je i o sucu...

- Treba pogledati snimku, ali kroz razgovore s igračima čuo sam da je Ademijev gol poništen bez razloga. Kazali su mi da je Osijekov igrača igrao loptom prije Arijanova gola. U zaključku, zadovoljan sam s karakterom ustrajnošću i vjerom svojih igrača i ja im čestitam. Gledatelji su mogli uživati.

Na pitanje je li mu žao što Dinamo nije dobio i ‘ubio’ prvenstvo Cvitanović je odgovorio:

- Jasno je da mi je žao, ali nisam siguran da bismo ga ‘ubili’. Jer prvenstvo je dugo i neizvjesno. Moji igrači su svjesni da protiv nas nitko neće spustiti gaće.

Trener Osijeka Zoran Zekić:

- Jako dobra utakmica. Naravno, mogu komentirati samo svoju momčad. Odradili smo mnoge stvari koje smo zamislili, a neke stvari smo odradili ne samo dobro, nego fantastično. Imali smo veliki broj prigoda u tim našim izlascima. Nažalost, nismo bili prisebni u završnici. Dobili smo gol u 95. minuti. Nismo pobijedili, što sad kazati? Nama se to dogodilo već nekoliko puta.

Ipak je dodao...

- Ponosan sam na svoju momčad, nadam se da ćemo tako nastaviti te da ćemo na Rujevici biti u još boljem izdanju. Da smo na kraju odigrali pametnije, ne bismo dobili prejeftini gol. Lopta je predugo letjela, dobili smo gol iz odbojke. Te se stvari događaju. Je li sudac pogriješio kad nam je dva puta mahao zaleđa? Ako je mahao, znači da su bila - zaključio je Zekić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 22:42