CROPIX
PETEV ZADOVOLJAN

DINAMOV DVOJAC S 'CRNE LISTE' VRUĆA JE PRIČA PRIPREMA 'Bit ću sretan ako je odrastao i sazrio! Junior? Uozbiljio se, samo neka dečki govore na terenu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2017. 20:50

Ivajlo Petev djeluje zadovoljno ovih dana u Sloveniji. Gledajući ovako, sa strane, nema ni razloga biti drugačiji, igrači zasad ispunjavaju njegove zamisli.

- Jesam, zadovoljan sam ovim što smo dosad napravili. Ono što je najvažnije, u očima igrača vidim motivaciju i želju, sada to samo treba prikazivati u kontinuitetu - govori Petev, kojega smo odmah suočili s onom dvojicom igrača o kojima se najviše priča. Ćorić i Fernades vruća su priča priprema, obojica momci s “crne liste” trenera Peteva, ali i obojica igrači koji bi u Sloveniji mogli doživjeti preporod. Počnimo s Čileancem; Junior radi odlično, po ovome što smo vidjeli, stvarno je motiviran, raspoložen, vrijedan... Primijetio je to i Petev.

- Jako me to veseli i bit ću najsretniji ako on popravi ono što je promašio prošle sezone. Neka samo tako nastavi.

Znamo da kod njega problem nikada nije bila kvaliteta, već način na koji ju je manifestirao. Odnosno, rijetko je ponavljao te iznimne partije. Može li sad to raditi u kontinuitetu?

Zagreb, 181116.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
GNK Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Junior Fernandes, Angelo Henriquez.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- E, to je sad na njemu, on to mora riješiti sam sa sobom, samo tako svi - i on, i momčad, i ja kao trener - možemo dobiti što želimo. Na to vam pitanje dakle jedino on može odgovoriti, kažem, meni će biti drago ako je promijenio neke stvari.

Ante Ćorić dobio je na leđa broj 10? Znači li to da se pomirio s trenerom, da kreću od nule?

- Pomirio? Pa nisam se ja ni s kim posvađao. Ja sam trener, oni su igrači, to je tako.

Dobro, ali bilo je nesuglasica, zategnutih odnosa.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Nadam se da je i Ante malo sazrio, odrastao, ja od njega očekujem maksimum, računam s njim, naravno. Kao i sa svima koji su ovdje. Svi se mogu i moraju pokazati jedino na terenu, nigdje drugdje.

Ipak, slažete se da ta “desetka” nosi određenu čast, ali i odgovornost?

- Da, ali opet kažem, svaki igrač koji je u kadru mora preuzimati svoju odgovornost. Svatko od njih ima svoj zadatak, svoju obvezu koju će morati nositi. Nema popusta ni za koga.

Je li, kao što je najavio, porazgovarao s “problematičnim trojcem” - Sammirom, Ćorićem i Fernandesom?

- Nisam još, razgovarat ću, ima vremena, sad sam koncentriran samo na ovo što radimo jer pred nama je puno posla. A i inače sam više pobornik pričanja na terenu, bitno je što tamo neko govori, tamo se sve vidi i nema varanja.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:18