Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

DINAMOV TRENER NAJAVIO NAJVEĆI HRVATSKI DERBI 'Znam s kojom idejom će Hajduk igrati. Imaju dobru i prepoznatljivu igru, ali zanima me samo Dinamo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2017. 13:52

U subotu u 19 sati na Poljudu na rasporedu je najveći hrvatski nogometni derbi, okršaj između Hajduka i Dinama. Na presici Dinama uoči velikog sraza pojavili su se trener Mario Cvitanović i kapetan Domagoj Antolić.

"Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvicu i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo", rekao je Cvitanović na početku.

Potom je nastavio:

"Ne možemo predvidjeti tko će igrati koju utakmicu, odnosno igrat će igrači koji su u najoptimalnijoj formi, jer se naši ciljevi jasno znaju. Nema kalkuliranja, svaka utakmicu želimo dati priliku najboljima. Vrlo teško sve igrače možemo zadovoljiti. Naravno da bi želio da svi igraju i da pokažu svoju kvalitetu, ali nije samo utakmica prilika da se pokaže sve, tu su i treninzi koji određuju tko će zapravo igrati. Jedino si oni sami kroz rad mogu pomoći i onaj tko dobije priliku moraju je iskoristiti i zadržati".

O mogućoj promjeni formacije s obzirom na povratak Ademija.

"Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak u ekipu, kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad".

Uslijedila je koja riječ o motivaciji.

"Ne zanima me igramo li kući protiv Istre ili u gostima protiv Hajduka. Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju. Želim razmišljanje da na svaku utakmicu idemo po pobjedu jer je to filozofija Dinama. Ja želim i živim na takav način".

O Hajduku...

"U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati.

Na kraju je rekao riječ dvije o izostancima.

"Imamo problem Matela i Fiolića koji neće ići s nama u Split zbog ozljeda, Perić odrađuje kartone, a Ćorić trenira i ići će u Split'.

Kapetan Antolić kratko je poručio: 'Očekujem da ćemo protiv Hajduka biti puno bolji u odnosu na Osijek. Nadamo se da će protivnik igrati napadački i želimo to iskoristiti".

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 23:24