Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
GDJE ĆETE?

DINAMOVAC KOJEG SU SE RIJEŠILI ODVEO JE RIVALE NA - PLUS ŠEST! 'Žao mi je, ali baš mi je drago da su me se odrekli!'

'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2016. 00:23

Kada smo već pomislili da ćemo morati pisati o već viđenom u ogledima Rijeke i Intera, ukazao se Franko Andrijašević. Mišićev ubačaj iz slobodnog udarca, Andrijaševićevo odvlačenje čuvara na prvu vratnicu pa dva koraka unatrag i trzaj glavom nakon kojeg je lopta završila u samom kutu nemoćnog Čovića.

- Ne znam što bih na to rekao. Otkad sam došao u seniorski nogomet uvijek sam tražio sredinu gdje ću igrati. Već sam rekao da u Dinamu nisam dobio priliku, da su mi poručili da nisam u njihovim planovima i nije bilo smisla ostajati negdje gdje te ne žele. Rijeka je pokazala veliki interes, želju da me dovede i ja sam odvagnuo kako sam mislio da je najbolje. Godi pročitati kada netko hvali tvoje kvalitete, ali vjerovao sam u njih kada drugi možda nisu, čvrsto sam na zemlji i znam da samo treba raditi - kaže Franko Andrijašević, potpisnik riječke pobjede i obranjene prednosti na vrhu ljestvice.

Veznjak kojeg je još prije nekoliko mjeseci Dinamo imao u svom kadru odveo je Rijeku na plus šest u odnosu na Modre i nastavio uspješnu seriju Bijelih koji čvrsto drže stečenu prednost.

- Ovakve su pobjede najslađe. Ne možemo očekivati da ćemo u svakoj utakmici rješavati suparnika za 20-ak minuta ili u prvom poluvremenu, znali smo da treba zadržati mirnoću i pokazati karakter. Ne kažu uzalud da se na ovakvim utakmicama osvajaju prvenstva, mi smo još daleko od svega toga, ali da bismo se mogli nadati tituli moramo pobjeđivati.

Nije bio to pogodak u derbiju kakav je zabio na Poljudu na svom debiju u dresu Rijeke, ali je odlučujućim, pa bi mogao biti itekako važan kada se na kraju sezone bude podvlačila crta i zbrajao učinak.

- Postići pogodak uvijek je lijep osjećaj, posebno kada je za pobjedu. Ja cijeli ovaj period guštam u Rijeci, a kada tvoj pogodak odluči utakmicu onda je samo još jedan dodatni plus na sve ovo. Nije tek obična fraza, meni je samo važno da Rijeka pobjeđuje, a ne tko će zabiti pogodak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:36