Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
SLIJEDI TEŽAK ISPIT PROTIV OSIJEKA

DINAMOVE PRIPREME ZA POVRATAK U VRH SU TRENUTNO NEMOGUĆA MISIJA Modri as progovorio o poteškoćama uoči derbija i suparnika za kojeg je pravi penicilin

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2017. 13:24

Jedan od onih koji su za vrijeme reprezentativne stanke ostali u Maksimiru je i Domagoj Pavičić.

Ne samo da je ostao, nego je i igrao u subotu, bio dio momčadi koja se, blago rečeno, nije proslavila protiv Lučkog. Toliko prvotimaca, igrači koji jurišaju na naslov prvaka, ipak su trebali više od 1:1 u drugoligaškoj konkurenciji.

- Nemam što reći, kritika je na mjestu. Odigrali smo loše, možda malo preopušteno ušli u utakmici i nismo dobro prošli - “pokrio se ušima” Pavičić, svjestan da takav nastup nikad nije dobar, pa ni kad igraš protiv drugoligaša.

- Nismo još vidjeli Peteva, nije nam ništa rekao, imali smo u nedjelju slobodan dan. Ali, znamo i sami da nije bilo dobro, kažem, nema se tu što puno pričati. No, to je iza nas, gledamo sad u budućnost, dolaze teške i važne utakmice, moramo se za njih dobro pripremiti.

Zagreb, 280415.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 31. kola 1. MAXTv lige izmedu Dinama i Osijeka.
Na fotografiji: Ivanov Peev Daniel i Domagoj Pavicic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Kako se uopće momčad priprema u reprezentativnoj stanci, kad nedostaje desetak igrača? Može li uopće priprema za iduću utakmicu biti adekvatna?

- Nije idealno, naravno, ali to je reprezentacija, razlog je opravdan. Što radimo? Malo trčimo, malo igramo, pet na pet ili šest na šest. Ma, trenirati se mora, važno je da ostanemo u ritmu, a do utakmice s Osijekom u subotu bit ćemo spremni. Neće nam ova stanka pokvariti planove, idemo po pobjedu.

Baš je Pavičić prijašnjih sezona bio ‘penicilin’ za Osječane, u sezoni 2014/15. u dresu Lokomotive, poslije i Dinama, zabio im je pet pogodaka.

- Istina, te sezone sam im stalno zabijao, nekako su mi odgovarali. Od tada su se Osječani promijenili, imaju sad odličnu momčad, pogotovo napadački. Ejupi, Boban, Lopa... opasni su, opasni.

Pokazali su to i jesenas kad su slavili u Maksimiru. Od tog trenutka je nekako Dinamova sezona počela kliziti nizbrdo.

- Izgubili smo, odigrali smo loše. Oni su zabili, mi nismo do kraja uspjeli izjednačiti. Dogodilo se, no ne događa se često da gubimo u Maksimiru. Ipak je to naš stadion, tu smo mi gazde i uvjeren sam da će u subotu biti drugačije..

Objektivno, Dinamo se diže u igri u odnosu na početak drugog dijela sezone. No, opet, dosad je ipak igrao s klubovima iz donjeg dijela ljestvice, može li se na osnovu toga raditi kompletan zaključak o velikim pomacima?

- Točno je da smo dosad igrali s papirnato slabijim klubovima, no svejedno smo dobri. Pobijedili smo 6:0, 4:0, nije nikoga lako pobijediti tim rezultatom. Štoviše, mi smo dosad primili tek jedan pogodak, a to ipak nešto govori. Ne sumnjam da ćemo i u ovim utakmicama koje dolaze biti pravi. A kad smo mi pravi, onda se nikoga ne bojimo i sigurni smo u pobjedu, protiv svih.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
20. travanj 2024 10:24