Ronald Goršić/Hanzamedia /
TKO JE TU KOME POMOGAO?

DIREKTOR LOKOMOTIVE VIŠE NE ŽELI ŠUTJETI 'Dinamo nitko ne može gaziti jer je prejak pa ispaštamo mi! A cijela Dalmacija je na nogama...'

BOŽIDAR ŠIKIĆ Direktor Lokomotive nakon poljudskog sraza temu o sudačkim pogreškama na račun kluba s Kajzerice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2017. 18:57

Direktor Lokomotive Božidar Šikić kazao je nakon utakmice Hajduka i Lokomotive na Poljudu da se njegov klub sustavno krade, mislio je, naravno, na suce, spomenuo je i utakmice u kojima je po njegovom mišljenju Lokomotiva oštećena.

- Kad bismo sad dublje analizirali, kad bismo pozorno zbrojili koliko smo bodova izgubili zbog sudačkih grešaka, onda bismo stigli do zanimljive činjenice. Naime, s tim bodovima, mi bismo bili - treći! Evo, čitao sam jučer gotovo sve medije, nitko ne spominje da je Hajduk prvi pogodak postigao iz zaleđa. A bilo je zaleđe... - kaže Šikić.

Pitali smo ga zašto se griješi na štetu društva s Kajzerice?

- Ha, koji je razlog... Pa, recimo, Dinamo nitko ne može gaziti jer je prejak, vodeći klub u državi. Konačno, Dinamo je interesna sfera medija, oni prodaju novine. Rijeka je zaštićena, Hajduk radi konstantni pritisak. Ako se protiv njih dosudi krivi aut, cijela Dalmacija je na nogama, Osijek je hit, u mjesec dana su postali čudo. Onda ti ostane nekoliko klubova među kojima smo i mi koji moramo ispaštati. Lokomotiva je simpatična i draga, igra s domaćim dečkima, tu je negdje u sredini ljestvice, pa valjda misle da se nas može zakinuti, i nikome ništa.

Dinamo više ne pomaže

Šikić s ponosom govori o drugoj stvari, razvoju mladih nogometaša. Juniori Lokosa su prvaci Hrvatske, igraju Ligu prvaka, u njihovoj seniorskoj momčadi igra plejada talentiranih i perspektivnih mladih igrača.

- Teško se možeš nositi s Dinamom koji ima veliku tradiciju u stvaranju mladih igrača. Međutim, naša škola je definitivno respektabilna škola. Kad pogledate ljestvice, naše mlade momčadi su svuda u vrhu. U našoj školi rade bivši nogometaši, mislim da imamo perspektivu, između ostalog, imamo dva najveća hrvatska talenta, Majera i Ivanušeca.

Dobro, koliko vam smeta što ste prozvani Dinamovom filijalom, većina ljubitelja nogometa drži da protiv Modrih igrate s pola snage, a da se protiv drugih borite kao lavovi?

- To da igramo s Dinamom s pola snage uopće nije istina! Znate, kad razgovaram s igračima koji s bili kod nas i otišli u Dinamo, dobijem ovakav odgovor: “Kad smo mi bili u Lokomotivi, Dinamo nam nije dao da dobijemo, sad ni mi ne damo da nas dobije Lokomotiva!” Držim da se u ovom slučaju radi o kompleksu. Naši igrači imaju kompleks kad igraju protiv Dinama! Istina, stalno nas pobjeđuju, ali onda bismo mogli govoriti da je Hajduk filijala Rijeke! Pa nisu ih dobili 20 utakmica zaredom! Da još nešto raščistimo, da ne bude nepoznanica. Kad smo se razvijali, Dinamo nam je pomogao, tu nema tajne. Međutim, mi sada živimo sami, od vlastite proizvodnje igrača. Recimo, pogledajte zadnji veliki Dinamov transfer Marka Pjace. Tko je tu kome pomogao? - zaključio je pitanjem Šikić.

Lokomotivin trener Mario Tokić zadovoljan je partijom na Poljudu...

- Pokazali smo mi i ranije da se možemo nositi protiv vodećih momčadi. Držali smo u šaci Osijek, jako dobro parirali Rijeci, a i ovaj dvoboj pokazuje da smo na dobrom putu - rekao je Tokić.

Tokić hvali Batinića

Osvrnuo se na samu utakmicu:

- Imali smo više prilika, zadovoljan sam kako je moja uža obrana odigrala, ali u sredini terena smo imali previše tehničkih pogrešaka. U suprotnom, vjerujem, da bismo slavili i zabili još nekoliko pogodaka.

Vaš direktor Božidar Šikić bio je oštar nakon susreta, ogorčen suđenjem. Kakvo je vaše mišljenje?

- Razumijem direktora. Almeida je, kasnije sam vidio na snimci, bio u zaleđu i to je utjecalo na tijek utakmice. Ipak, što se tiče Batinićeva suđenja, ja sam jako zadovoljan. Nije lako suditi Hajduku na Poljudu. Pomoćnim sucima nije lako, igra je brza, njima nije lako i, naravno, ponekad naprave greške. Ali previše ih je na našu štetu. Uglavnom, Batinićem sam zadovoljan, nije on kriv što je pomoćnik pogriješio - zaključio je Tokić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:30