Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OTIŠAO IZ RIJEKE

DOK JE IGRAO ZA RIJEKU - DINAMO JE BIO PRVAK, SAD KAD JE KOD MODRIH - OBRNUTO Naslovi ga zaobilaze, ali poručuje: 'Ne, nije mi žao...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. svibanj 2017. 14:29

Dinamo danas igra protiv Osijeka, kluba u kojem je igrao stoper Marko Lešković. Dinamo će, po svemu sudeći, danas čestitati naslov prvaka Rijeci, klubu u kojem je također igrao Marko Lešković. Je li Dinamovu stoperu sada žao što je došao u plavi dom? Da nije, danas bi - tako, naime, realno stoje stvari - s Rijekom ušao u povijest.

- Ne, nije mi žao što sam došao u Dinamo! Istina, Rijeka je na milimetar od naslova prvaka, ali baš nimalo ne žalim što sam u Dinamu, a ne u Rijeci. Kad je moj bivši klub u pitanju, mogu samo kazati da je cijelu sezonu igrao stvarno dobro, nema se tu što drugo dodati nego im čestitati ako danas svladaju Cibaliju i osvoje titulu! - kaže Lešković.

Sve im je išlo

Zanimalo nas je je li za vrijeme svog trogodišnjeg boravka u Rijeci, za koju je odigrao 62 utakmice, mogao nazrijeti da se sprema nešto veliko, da će momčad Matjaža Keka do povijesnog naslova?

- Pa gledajte, Rijeka je i prethodnih sezona bila blizu Dinama, nametnula se kao jedini pravi konkurent. Tako da se moglo prepoznati da raste, da može napraviti velike stvari. Iskreno, nisam imao neki osjećaj da će preskočiti Dinamo, da može prekinuti taj niz osvajanja naslova mog sadašnjeg kluba. No ove su im se sezone stvari maksimalno poklopile, našli su se u situaciji da uzmu naslov i sve su to iskoristili na najbolji mogući način. Znam da zvuči pomalo utopistički, ali dok je matematika u igri, ne treba baciti koplje u trnje. Trebaju pobijediti Cibaliju, onda ćemo im čestitati.

Ako se to dogodi, kome ćete prvo čestitati? Imate kojeg posebno dobrog prijatelja na Rujevici?

- Čestitat ću svima, baš svima! Ja sam dobar sa svim igračima Rijeke, tako da neće biti posebnih čestitarskih pozdrava. Ali još im ne čestitam, imaju oni još odigrati s momčadi koja se bori za ostanak u HNL-u. Znam da Cibalija igra bez pola prve momčadi, ali to ponekad može biti itekakva zamka, oni koji će igrati dat će sve od sebe.

Zagreb, 080415.
Stadion u Maksimiru, Maksimirska 128.
Utakmica poluzavrsnice Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Marko Leskovic slavlje.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Marko Lešković

Nek’ prvo osvoje

Nije vrag da se nadate da će Cibalia pomrsiti račune Rijeci?

- Ne, nije da se tome nadam, ali negdje ipak možda postoji razmišljanje da ništa nije gotovo dok nije gotovo... Znali smo u mnogim europskim ligama svjedočiti da se naslov ne smije upisivati dok nije osvojen.

Dobro, s Riječanima se još sudarate u finalu Kupa, eto vam prilike da im vratite milo za drago. Istina, Kup nema težinu kao prvenstvo, ni približno, ali bilo bi slatko nokautirati prvake i uzeti barem jedan trofej, zar ne?

- Kad se radi o finalu Kupa, teško je kazati tko je u prednosti. Mi smo željni trofeja, a Rijeka će, ako osvoji naslov, juriti na valovima svog povijesnog uspjeha. Znam da će biti iznimno zanimljivo u Varaždinu. Mi moramo u ove dvije posljednje utakmice doći do pobjeda, dočekati finale Kupa u što boljoj atmosferi. Najbolji su adrenalin pobjede. Pogotovo moramo dobiti Rijeku u zadnjem kolu i pokazati im da ih možemo dobiti u finalu. Bilo bi nam mnogo lakše igrati to finale Kupa s pobjedom protiv Rijeke u zadnjem kolu, mnogo lakše...

Mi smo favoriti

Eto, iako Dinamo danas igra s Osijekom u Gradskom vrtu, sasvim je jasno da smo ipak morali više porazgovarati o Rijeci... No, naravno, nismo zaboravili današnji sraz. Prošli maksimirski odlučio je svojim pogotkom u samom smiraju utakmice upravo Lešković.

- Iako su sve oči uprte prema Rujevici, utakmica Osijeka i Dinama derbi je kola. Osijek igra dobar nogomet, bore se za treće mjesto, imaju dobru momčad. Međutim, nama je ta utakmica važna zbog održavanja dobre atmosfere za završetak sezone, poglavito finale Kupa. Mi smo favoriti i želimo to opravdati.

Dodao je o tome još nešto.

- Želimo doći do pobjede da bismo Rijeci onemogućili proslavu naslova prije utakmice s Cibalijom! Neka se pomuče, ne želimo im čestitati prije utakmice na Rujevici. Treba pripaziti na Ejupija, jako je dobar strijelac, Lopa je u odličnoj formi, ne znam hoće li igrati Perošević, tu su Knežević, Barišić... Bit će dobrog nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 06:40