Ronald Goršić / Cropix
LOŠE VIJESTI IZ MAKSIMIRA

Drama Ivana Tomečaka: Zbog ozljede propušta Europu i jesenski dio prvenstva!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2012. 17:56

U srpnju ove godine izgledalo je da će Ivan Tomečak biti prvi igrač Dinama koji će otići u ljetnom prijelaznom roku. Spominjala se zainteresiranost Spartaka iz Moskve, Benfice i Bucaspora. Antonio Franja, čovjek koji brine za njegovu karijeru, priznao je da “postoji nešto”.

Tomečak ima ugovor s Modrima do 2016. a špekuliralo se da bi Dinamo od transfera mogao zaraditi 2 milijuna eura. Zaigrao je Ivan i u prvoj Dinamovoj europskoj utakmici kod Ludogoreca, igrao je 89 minuta, zamijenio ga je kasniji junak utakmice Ante Rukavina koji je u samo nekoliko minuta donio spas Dinamu. Tomečak je na toj utakmici imao jednu dobru priliku, nije zabio.

Nakon Razgrada sve je krenulo nizbrdo. Odigrao je još samo jednu (!?) minutu u 2. kolu Prve HNL protiv Cibalije, u 90. minuti zamijenio je Mehmeda Alispahića.

Tomečak je zadobio ozljedu koja ga je eliminirala iz momčadi i predstavlja veliku neugodu za nastavak karijere.

- Tomečak ima ozljedu koja se rijetko događa, a vrlo je neugodna i dosadna. Radi se o upali pubične kosti - kaže nam Dinamov liječnik Saša Janković.

Za laike i dodatno objašnjenje. Radi se o kosti koja je smještena u zdjelici, blizu prepona...

- Oporavak od te ozljede traje dugo. Između dva i šest mjeseci. Mi smo već imali iskustva s takvim ozljedama, imali su je Igor Bišćan i Mathias Chago.

Ako je zaključiti po raspletu priče s Bišćanom i Chagom, pred Tomečakom je pakleni dio karijere, prepun neizvjesnosti. Svi se dobro sjećamo strašnih muka koje su prolazili ta dva Dinamova nogometaša, koliko je tu bilo muke prije povrataka. Nažalost, nikad se nakon te ozljede nisu vratili u onu formu u kojoj su bili prije nje. Vjerujemo da se ta priča neće ponoviti kod Tomečaka.

- Nema tu mnogo filozofije, Tomečak ima terapiju adekvatnim lijekovima, ali je jasno da je terapija i mirovanje. Naravno, čuva tonus mišića, vozi bicikl - priča nam doktor Janković.

O tome kad će se Tomečak vratiti na teren trenutačno nema govora. Prognoza se ne može dati. Ozljedu vuče već mjesec dana, a kao što vidimo, dva mjeseca su minimalni rok da se vrati ozbiljnom nogometu. Kod takvih ozljeda ipak je uputnije još malo pričekati, a ne odmah jurnuti na travnjak, pa je realno očekivati da je polusezona za Tomečaka izgubljena! I ako se vrati u minimalnom roku za mjesec dana, trebat će mu vremena da dostigne adekvatnu spremu, a to neće biti moguće do kraja ove polusezone. Nažalost, mladić propušta Ligu prvaka, Porto, Dynamo Kijev i PSG, utakmice koje je sigurno sanjao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:44