Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
TAJNE MODRE SVLAČIONICE

EKSKLUZIVNO ZA SN: SAMMIR OTKRIVA SVOJU ISTINU 'Petev je na pripremama uništio Dinamo! Svi smo bili nespremni, nismo ništa radili. Eto vam istine!'

SAMMIR S trenerom Ivajlom Petevom nismo ništa radili! Eto vam istine.Od prvog dana kad sam došao s njim se nisam osjećao dobro
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. kolovoz 2017. 17:14

Bivšem nogometašu Dinama i hrvatske reprezentacije Sammiru odlično je krenulo nakon što je napustio Maksimir. Eto, u posljednjoj utakmicu za svoj novi kineski klub Wuhan Zall u pobjedi nad Xinjang Tianshanom (3:1) postigao je pogodak i dva puta asistirao.

- Zar vas to čudi? Zar vam je to nešto novo?

To je bila njegova prva rečenica nakon što se javio i nakon što smo mu čestitali na sjajnoj igri i činjenici da je bio igrač utakmice.

- Nakon utakmice, gazda kluba me pozvao na večeru, bio je jako zadovoljan. Ovo je već drugi put da me zove na večeru, inače ga ne vidim. Osim kad dijeli premije, ha-ha...

Kao što vidite, Sammir je bio iznimno dobro raspoložen. Pitamo ga kako to da sad najednom tako dobro zaigrao? U Dinamu mu nije baš tako dobro išlo? Izgleda da je melem za njegovu igru odlazak iz plavog doma?

- Pa, dobro nije baš tako. Dugi niz godina sam bio super u Dinamu, zar vas na to moram podsjećati? Ovo govorite o mom drugom mandatu, zar ne?

Naravno, vrlo brzo je nakon povratka iz Kine, opet tamo... Ovog puta nije dugo trajao u Dinamu.

- Pa dobro, da budemo iskreni. Sad sam maksimalno tjelesno spreman, ovdje u Kini radim više nego što sam radio u Dinamu: To vam je jedina istina.

Potpuna promjena

Kako to mislite, zašto niste tako radili u Dinamu?

- Zato što s trenerom Ivajlom Petevom nismo ništa radili! Eto vam istine. Jedine istine! Pripreme su bile čista katastrofa. Od prvog dana kad sam došao s njim se nisam osjećao dobro. Mislim tjelesno... Nisam nikako mogao uhvatiti tjelesnu spremu. Radio sam i privatno, ali opet nisam uspijevao jer ništa se nije radilo kako treba. Otkad sam došao u Kinu, počeo sam raditi i trenirati normalno i sad sam tjelesno OK, a to se vidi na mojim igrama. Ovdje mi nitko ne govori da nisam spreman...

Protiv Skënderbeua nije bilo tako dobro?

- E da, to me iznenadilo. Albanci su bili bolji, pogotovo u prvom poluvremenu. Nešto na toj utakmici nije štimalo...

Kakve su po vama Dinamove šanse u uzvratu?

- Ha, bit će teško za Dinamo. Rezultat nije dobar, primljen je gol u Maksimiru, ali čini mi se da će Dinamo u skupinu Europske lige. Kad malo odvrtim film unazad, onda mogu kazati da Dinamo uvijek ima sreće u takvim utakmicama, da uvijek uhvati Europu. Koliko god ponekad nisu imali sreće kad su igrali u skupinama, u kvalifikacijama je uvijek bilo sreće.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 03:29