Foto: Goran Mehkek / CROPIX
REAKCIJE TRENERA I IGRAČA

EMOTIVNA PRESICA DINAMOVOG TRENERA Cvitanović zaplakao, a u Hajduku su bijesni: Razbijen mi je zub, a kad sam ležao, sudac mi je rekao - nije ti ništa

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 07. kolovoz 2017. 00:05

Mario Cvitanović je u svom prvom trenerskom derbiju doživio slast pobjede. Koju je posvetio svojoj obitelji i čak zaplakao, otkrivši zapravo pod kakvim je pritiskom bio.

- Pobjeda, tri boda, idemo dalje! Rekao sam igračima da želim da nakon utakmice osjete sreću i ponos i da rade za to. Osjećam se jako ponosno i sretno jer, na stranu tri boda, pokazali smo stav i karakter kao momčad, a to je neprocjenjivo.

Naglasio je Dinamov trener da je Benković trebao stajati uz Nižića kod gola, no napravljen je blok, a poručio je i da mu uoči Rujevice u petak momčad mora čvrsto ostati na zemlji.

- Neće nas ova pobjeda opiti, čekaju nas teške utakmice. Vjerujem da je svaki navijač Dinama sretan i ponosan nakon ovakve igre i to je ono što želimo, poručio je Cvitanović.

Joan Carrillo je odgovarao na engleskom, naglasio je da ništa ne krivi suca, ali je između redaka poručio da njegovoj momčadi "nije dano da igra".

- Igrali smo protiv jake momčadi. Imali smo šansi i u prvom poluvremenu, ali nismo zabili gol. Kasnije smo također imali bolje šanse nego domaći. Neću govoriti loše o svojoj momčadi i klubu. Htjeli smo se natjecati, no ovdje nam je čudno igrati. Vidjet ćemo u ponedjeljak što je s Markovim koljenom. Moram rotirati jer za razliku od Dinama imali smo dvije europske utakmice više.

Za Dinamo je pobjeda golemo olakšanje.

"Velika pobjeda pred našim navijačima, atmosfera je stvarno bila dobra, sretni smo i nadam se da ćemo nastaviti tako. Ovaj rezultat došao je u najbolje vrijeme da nas malo digne, vjerujem da ćemo podignuti igru na višu razinu i da neće biti problema", rekao je Filip Benković koji je bio u duelu s Futacsem kad se napadač Hajduka ozlijedio:

"Na terenu to nije izgledalo strašno, ali vidio sam nakon utakmice da nije dobro. Posjetio sam ga u svlačionici i zaželio mu da se što prije oporavi. Nije mi ništa zamjerio."

Ante Ćorić zabio je gol za 1:0 već u 8. minuti.

"Pogodak posvećujem svim navijačima Dinama, pokazali smo da smo bolji od Hajduka, koji nas je proljetos pobijedio u Maksimiru i onda je to slavio kao da je osvojio prvenstvo."

Igrači Hajduka bili su vrlo nezadovoljni suđenjem, prvo je govorio kapetan Nižić.

"Uvjerljiva pobjeda Dinama i izvanredno suđenje, tako bih ja opisao utakmicu. Nismo bili u svojem najboljem izdanju, ali nismo ni zaslužili izgubiti. Prvi je gol bio iz zaleđa, a s obzirom na to da je Danteu Stipici puknuo zub nakon što je dobio nogom u glavu kod trećeg pogotka, mislim da je bio prekršaj. Eto, to je moje mišljenje koje je u ovom trenutku totalno nebitno. Trebamo se okrenuti novoj utakmici, izvući korisne pouke iz ovog susreta", ironičan je bio Nižić, a slična razmišljanja o sucu Zebecu imao je i golman Dante Stipica:

"Neću reći da sam ljut, ali razbijen mi je zub, a kvrgu imam sa stražnjeg dijela glave. Kad sam ležao na terenu, sudac Zebec kazao mi je "ustani, nije ti ništa". Mislim da to nije u redu, da nije dobro. Svakom je igraču bitno ukazati pomoć ako mu treba. Ipak se radi o zdravlju, bilo tko da je u pitanju, treba dopustiti da se ukaže liječnička pomoć. Želim zahvaliti našim navijačima koji nam daju iskrenu podršku i mi im iskreno uzvraćamo. Dinamovo slavlje pred njihovim navijačima meni izgleda umjetno. Stvarno mi je žao što se nismo uspjeli oduprijeti i odnijeti bodove u Split, koji su nam vrlo važni. Nadam se da će se Futacs što prije vratiti. Na kraju večeri najviše mi je žao što sam opet bio svjedok toga da naš nogomet zbog ovakvog suđenja gubi smisao, i to baš kad su novinari počeli pisati da hrvatski nogomet napokon ima smisla."

Linker
23. travanj 2024 16:50