Foto: Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
'MI TO MOŽEMO'

EUROPSKA LIGA JOŠ JE UVIJEK ŽELJA OSJEČANA Austria je ranjiva, a u Gradskom vrtu vjeruju da rezultat iz prve utakmice nije nenadoknadiv

Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 22:01

Možda netko misli drugačije, možda misli da je sve već gotovo i da se Osijek u play-offu oprašta od svoga ovoljetnog igranja u Europi. No, najbitnije je, Bijelo-plavi misle svojim glavama, a u njima predaja ne živi. Još od trenutka kada su napuštali Gradski vrt s gorčinom koja ih je obuzela nakon doživljenog poraza od Austrije trudili su se širiti optimizam. I ne odustaju od te nakane. Oni, istinski iskreno, vjeruju da u St. Pöltenu mogu stići i prestići prednost momčad iz Beča.

- Ako su oni mogli pobijediti nas, možemo i mi njih. Još ova priča nije gotova. Nema šanse da se unaprijed predamo i igramo kao da je sve riješeno. Nije i neće biti dok se igra i dok ima nade. Samo jedan pogodak ako damo Austriji u toj drugoj utakmici odnosi se mogu i te kako promijeniti. Mi to možemo, čvrsto u to vjerujem i zato tvrdim da je unatoč prednosti Austrije i dalje sve još otvoreno - naglasio je trener Zoran Zekić.

Želja je ogromna

Neće se igrati u Beču. Austria i Osijek svoj drugi sraz imat će na travnjaku stadiona u St. Pöltenu. Iz izjava ljudi bliskih bečkom klubu lako je bilo razabrati da im igranje na tom stadionu nije omiljena destinacija. Niti su tamo često niti su oduševljeni uvjetima koji u St. Pöltenu vladaju.

Ne osjećaju se ni domaći u njemu. Eto Bijelo-plavima dodatne nade. Jer ako tako stoje stvari, to znači da će s Austrijom uzvratni susret play-offa zapravo odraditi na neutralnom terenu. Recimo, neka se nitko ne uvrijedi, kao kada bi Osijek domaćin Austriji bio u Velikoj ili još mu bližim Vinkovcima.

- Ono što se usudim reći i najaviti je to da ne idemo u Austriju s bijelom zastavom. Idemo se boriti, nadmetati s nadom da smo u stanju nadoknaditi izgubljeno u Osijeku. Unaprijed obećati da ćemo u tome uspjeti, ne mogu, nikada to i ne činim, ali da ćemo dati sve od sebe da pokušamo doći do rezultata koji nas ostavlja u natjecanju Europske lige. U to sam siguran i iza tih riječi mogu stajati. Nije Austria neranjiva. Uvjerili smo se u to početkom naše prve utakmice, ali nije nam se sve poklopilo. Ne vrijedi sada žaliti, još nam ostaje devedeset minuta nade i mogućnosti da sve ispravimo. Imamo mi za to kvalitetu - izjavio je Petar Bočkaj.

Analize koje je Osijekov stručni stožer na čelu s prvim trenerom Zoranom Zekićem obavio potvrdile su i prve dojmove. Austria ima kvalitetu, ima puno dobrih osobina, ali i mana, onih slabosti i poroznosti u igri koje Bijelo-plavi nisu u prvoj utakmici u dovoljnoj mjeri koristili. Baš zbog toga u pripremi za uzvratni susret koristit će se i teorija i praksa.

Svi aduti koje se ima na raspolaganju upotrijebit će se. Bez obzira na poraz u prvoj utakmici i nepovoljnu situaciju koja iz toga proizlazi, u Osijeku i dalje živi ogromna želja da se pokuša doći do Europske lige. U jednoj utakmici sve je moguće. Pothvat u tom smislu nitko u osječkom Gradskom vrtu ne isključuje. Dapače, malo po malo optimizam i samopouzdanje su sve veći.

Linker
25. travanj 2024 15:43