Damir Krajac / CROPIX
MLADA ZVIJEZDA NA ODLASKU

EVO TKO ŽELI DOVESTI NAJVEĆEG DINAMOVOG DRAGULJA Ponuda Man. Cityja i dalje stoji, ali Englezima bi posao mogli zakomplicirati Nijemci i Talijani

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. svibanj 2017. 12:07

Nema tu neke velike filozofije kad je trener Ivajlo Petev u pitanju. Rekao je u najavi utakmice s Cibalijom, ponovio je istu priču i nakon, “igrat će samo oni koji pokazuju želju, htijenje, borbenost...”. Odlučio je zatvoriti vrata bilo kakvim kompromisima i kombinacijama, strategijama i vizijama. Dakle, do kraja prvenstva radit će onako kako misli da je najbolje.

Teško mu je palo

Gdje je u toj priči Ante Ćorić? On i Sammir platili su za Dinamov gubitak titule, Petev ih je odstranio iz momčadi. Ponavljamo, Dinamovi treninzi su zatvoreni, pa ne možemo vidjeti kako se Ćorić ponaša na treninzima, kako radi, pokazuje li motiv, htijenje... Naravno, ne dijelimo ni svlačionicu s Modrima, ne možemo znati kakav je mu je govor tijela.

Salzburg, Austrija, 240816.
Red Bull Arena.
Uzvratna nogometna utakmica play-offa Lige prvaka, GNK Dinamo protiv FC Salzburga.
Na fotografiji: slavlje Ante Corica nakon pobjede.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Ante Ćorić Dinamo

Petev nije definitivno prekrižio Ćorića, kao što nije prekrižio ni Sammira. Ali će se i dalje držati formule “zasluži - igraj”. Igrat će Ćorić ako to zasluži na treningu, ako Petev vidi toliko spominjani karakter, želju htijenje... E sad, pitanje je kako je svoje odstranjivanje iz momčadi doživio Ćorić? Teško mu je, ispalo je eto, da su on i Sammir krivci za modro posrtanje. Naravno da to nije tako, kompletna momčad i trener nose odgovornost, ali Petev je kao šok-terapiju vidio u izmjeni sastava iz kojeg je eliminiran Ćorić. Dakle, odluka hoće li Ćorić dobiti priliku do kraja prvenstva ili u finalu Kupa isključivo je na - Petevu! Malo smo se raspitivali te došli do saznanja da mu se u ovom slučaju nitko neće petljati u posao, makar je s druge strane, logičan interes kluba da Ćorić igra, zbog buduće prodaje, koja bi uskoro trebala uslijediti.

Zagreb, 260716.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. pretkola UEFA lige prvaka izmedju timova GNK Dinamo Zagreb i Dinamo Tbilisi.
Na fotografiji: Ante Coric slavi gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Naime, po onome što smo saznali u razgovorima s ljudima u klubu i oko njega, ovog ljeta Ante Ćorić gotovo sigurno napušta Dinamo! Napisali smo “gotovo sigurno” iz jednostavnog razloga što se u takvim poslovima nikada ništa ne može tvrditi sa stopostotnom sigurnošću. Nitko iz kluba neće u javnost izlaziti s izjavama o Ćoriću, s obzirom na, kako vole kazati “senzibilnu situaciju”. Ali informacije govore da svi u klubu, uključujući svlačionicu i samog Ćorića znaju da se rastanak primakao te da na ljeto odlazi.

Posljednja prilika

Naravno da smo u klubu pitali hoće li mu pasti prodajna cijena ako ne bude igrao do kraja sezone, ako ga Petev i dalje bude držao “na ledu”? Dobili smo odgovor da o tome nema govora, usput istaknuvši da su prije tri tjedna za Ćorića stigle vrlo ozbiljne ponude iz Bundeslige i Serie A. Isto tako, navodno, i dalje stoji ponuda Manchester Cityja. Kad smo se raspitivali o svotama, nismo dobili odgovor, ali smo također saznali da su “ozbiljne”, ma što god to značilo. Zaključujemo na temelju nekih dodatnih pitanja da se kreću iznad 10 milijuna eura. Ipak, manje su za četiri-pet milijuna eura u odnosu na one ponude koje je Dinamo dobivao prošle sezone. Što je logično s obzirom da je Ćorić imao manju minutažu od očekivane, nije napredovao prema očekivanjima, ali i zbog činjenice da više nije “talentirani klinac”, nego igrač koji već ima 20 godina, a u tim godinama mnogo mladi igrači već “harače” Europom. S obzirom na situaciju, ovo ljeto je idealna prilika za odlazak Ćorića, tako razmišljaju u Dinamu, tako razmišlja i Ćorić. Možda i posljednja prilika da se na transferu zaradi velika svota.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:09