CROPIX
JE LI DOISTA GOTOVO?

EVO ZAŠTO NEPOBJEDIVI RIJEČANI NE ŽELE SLAVITI NASLOV PRVAKA Veliki Manchester United izgubio je 8 bodova prednosti šest kola prije kraja!

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 28. travanj 2017. 00:29

Je li moguće izgubiti +8 šest kola prije kraja? Ne samo da je moguće, nego se upravo takav slučaj dogodio u engleskom Premiershipu u sezoni 2011/2012., dakle prije pet godina. Bila je to jedna od najspektakularnijih završnica prvenstva na Otoku u režiji gradskih rivala iz Manchestera, United je tada bio “Rijeka”, a City “Dinamo”.

Naime, 8. travnja 2012. Crveni vragovi su se lako obračunali s QPR-om, a City je minimalno poražen od Arsenala. Dok je u “bubnju” bilo 15 bodova, United je imao osam koraka “fore” uz predstojeći, baš kao i u ovogodišnjem HNL-u, međusobni susret dva pretendenta na tron. Međutim, momčad Sir Alexa Fergusona se, doslovno, raspala pod pritiskom finiša! Prvo je stigao poraz kod Wigana (1:0) uz pobjedu Građana kod WBA (4:0), a za dva kola uspjeli su prosuti 3:1 i 4:2 na Old Traffordu protiv Evertona (4:4) nakon čega su poraženi i u gradskom derbiju (Kompany, 1:0) te zbog lošijeg međusobnog omjera završili na drugom mjestu uoči posljednjeg kola, iako bodovno poravnati s Građanima koji su paralelno nizali uvjerljive pobjede.

Ispustili dobiveno

U trileru, United je s 1:0 pobijedio Sunderland, a City je u nevjerojatnom preokretu te uz dva pogotka u sudačkoj nadoknadi (Džeko, Agüero) uspio slomiti QPR te osvojiti naslov koji se činio izgubljen! Baš zanimljiva koincidencija s HNL-om, tim više što Rijeku i Dinamo također čeka međusobna utakmica...

Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Nije samo Engleska svjedočila takvim preokretima na vrhu tablice. Recimo, u Italiji je Lazio nadoknadio devet bodova u zadnjih osam kola nauštrb Juventusa koji je u posljednjem kolu izgubio kod Perugie (1:0) u susretu upamćenom po poplavljenom te gotovo neregularnom travnjaku. Sezonu prije Milan je uspio uzeti scudetto, iako je Lazio sedam kola prije kraja imao isto toliko bodova prednosti, a 2002. je Inter izgubio prednost od +6 jer je u pet utakmica uzeo samo sedam bodova.

Lijepo je to društvo: Manchesteri, Juventus, Lazio, Inter... Međutim, Matjaž Kek bi mu se volio pridružiti u Europi, a ne u naizgled osvojenim, pa potom izgubljenim prvenstvima.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 07:05