Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
SOPIĆEVA FILOZOFIJA ZA DINAMO

FALILO JE 50 PREKRŠAJA I SEDAM ŽUTIH KARTONA Pobijedit ćemo Hajduk ako igrači budu šišali travu umjesto Sakomana!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. rujan 2016. 14:57

Kako smo već najavili, Željko Sopić ostao je u stručnom stožeru Modrih, biti će prvi asistent novom treneru Ivajlu Petevu. Pitamo ga kako bi prokomentirao svoje kratko razdoblje na klupi Dinama?

- Realan sam čovjek. Trenerski posao je jasan, teško je nešto bitno promijeniti u dva tjedna. Bio sam v.d. trenera, a u to kratko vrijeme bilo je po mome, onako kako sam ja rekao! Sad je momčad preuzeo novi trener, ja ostajem u stožeru, kao pomoćnik, ‘sve pet’. U kratkom vremenu možete napraviti samo nešto po pitanju discipline - kazao je Sopić.

Od jučer pomoćnik Peteva na klupi je Dinama dobio dvije utakmice, onu u Kupu s Velim Vrhom i u prvenstvu s Lokomotivom. Stradao je protiv Juventusa.

- Mogli smo mi izgubiti od Juventusa sa 0:4, ali po mojoj viziji trebali smo napraviti 50 prekršaja na utakmici i dobiti sedam žutih kartona. Neću kazati da smo pali bez ispaljenog metka, ali ubile su nas individualne greške koje se na toj razini natjecanja ne mogu događati. Nadalje, bez razloga sam ja u svlačionici rušio stolice željevši isprovocirati agresivnost ako mi na terenu nismo mogli. Neću kazati da nismo htjeli, ali nismo dovoljno željeli. Ne znam kako bih to drukčije rekao... Kad imaš suparnika koji ima veću kvalitetu od tebe, onda nešto možeš kompenzirati agresivnošću, voljom, htijenjem.

Možda igrači Dinama imaju neki psihološki problem?

- Moguće da je i to... U situaciji u kojoj se mi svi nalazimo, možda stvarno postoji neka psihološka prepreka. Makar, da bi nekome ‘ušao muški’, ne treba ti tko zna kakva psihološka priprema, radi se samo o voljnom momentu. Moraš pokazati zube, jednostavno moraš.

Sopić bi naravno pred derbi s Hajdukom Ivajlu Petevu morao pomoći u pripremi utakmice, dati mu svoja viđenja, jer on itekako poznaje ovu momčad Modrih, isto tako i Hajduk.

- Naravno. Našem novom šefu iznijet ću svoje viđenje svakoga igrača, kazati mu na koji način smo igrali, te na koji način igra Hajduk s obzirom da sam ih gledao uživo i na snimkama, gledao sam čak osam utakmica Hajduka. Reći ću Petevu što se može očekivati od Splićana i na koji način oni mogu igrati. Jasno, završnu riječ dat će novi trener.

S ozirom na ovu situaciju u kojoj se nalazi, ima li se razloga Dinamo plašiti Hajduka u derbiju?

- Naša dva najveća podbačaja su dva poraza u HNL-u, protiv Osijeka i Rijeke. Kad se radi o Lyonu i Juventusu mogu kazati da smo nerealna nacija. Ne pravdam sebe ili svoje igrače, ali ako je Legia - Borussia 0:6 normalno, zašto je onda ovo što smo mi napravili nenormalno? Ne, naravno da nisam zadovoljan s onime što smo pokazali protiv Juvea, u nekim reakcijama nismo se držali dogovora, ali realno pokopale su nas individualne greške.

Niste odgovorili na pitanje o Hajduku?

- Treba li se plašiti Hajduka? Pametan čovjek izvlači pouke iz pobjeda, ali i iz poraza. Nadam se da ćemo mi svi skupa nakon ovog razdoblja sve dobro analizirati, ali na terenu će ipak glavnu ulogu imati - igrači! Nije bitno hoće li u nedjelju na klupi biti Kranjčar, Sopić ili Petev! Igrači će u derbiju morati pokazati veću agresiju nego protiv Juventusa. Da se izrazim metaforički, dečki će protiv Hajduka morati šišati travu umjesto našeg Miljenka Sakomana!

Ako netko ne zna, Sakoman je direktor stadiona, a njegova ekipa kosi travu maksimirskog stadiona. Po najavi Sopića, dobro je za Hajduk da su prije derbija otišli na paintball. Moraju se itekako pripremiti za ‘maksimirske ratnike’ koji će ih dočekati u ratničkom raspoloženju. Hoće li ih ošišati?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:51