CROPIX

FANTASTIČNI LOVRE KALINIĆ NIJE USPIO SPASITI HAJDUK, ALI ISKRENO PRIZNAJE 'Teško mi je reći jesu li bili penali, nisam dobro vidio...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. prosinac 2016. 22:42

U uzbudljivom nedjeljnom susretu 18. kola Prve HNL Slaven Belupo je pobijedio Hajduk rezultatom 2:1, a kontroverze su ponovno izazvale odluke sudaca, ovoga puta osječkog arbitra Damira Batinića.

Sporna situacija dogodila se u 59. minuti, kad je Ivanovski pao u kaznenom prostoru Hajduka nakon duela sa Šimićem, a sudac Batinić pokazao je na bijelu točku.

"Nakon poraza u Kupu bilo je teško ući u utakmicu, koju nismo otvorili na najbolji mogući način. Slaven je to znao iskoristiti, imali su par prilika i poluprilika i uspjeli smo se izvući. Međutim, nakon ona četiri prekida bili smo dekoncentrirani samo djelić sekunde i primili pogodak. Vratili smo se s vrhunskim golom, u nastavku se igralo al-pari. Teško mi je reći jesu li bili penali, nisam vidio dobro te situacije, ali u svakom slučaju ostaje žal za propuštenom prilikom Futacsa. Trebamo se okrenuti sljedećoj utakmici i izvući pouke iz ovoga", rekao je nakon utakmice vratar Hajduka Lovre Kalinić koji je sjajnim obranama spasio bijele u prvom poluvremenu.

Takve sreće nije bio inače ubojiti strijelac Marco Futacs koji je pred kraj utakmice promašio jedanaesterac za 2:2.

"Bila je to teška utakmica po teškom terenu, na vrlo teškom gostovanju. Ponekad se dogodi i promašeni jedanaesterac, ali i dalje ću ih izvoditi ako ću imati priliku".

Domaćini su, pak, blistali nakon pobjede.

"Sretni smo i zadovoljni, nije mala stvar pobijediti Hajduka, iako su oni bili malo poljuljani zbog nedavnih događaja. No, mislim da smo odigrali jednu odličnu utakmicu i na kraju zasluženo slavili. S obzirom da nisam igrao posljednja dva mjeseca, zadovoljan sam kako sam odigrao", rekao je Slavenov veznjak David Arap.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:19