Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
IMPRESIVAN SLUŽBENI DEBI

FILMSKA PRIČA Zamalo prekinuo karijeru, a onda zagorčao život Hajduku: 'Mislio sam ići na brod, Split me spasio'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 21. veljača 2017. 16:16

Nije to bilo loše za službeni debi. Samo dvije minute nakon ulaska u igru Ivan Jovanović oteo je loptu Hajdukovom braniču Ćosiću i izvrsno asistirao suigraču Pešiću za vodeći pogodak protiv gradskog rivala. Napadač Splita protiv “bilih” nije puno igrao, samo petnaestak minuta, ali je kvalitetno iskoristio priliku koju mu je pružio trener Bruno Akrapović.

- Svaki izlazak na teren za mene je prilika za dokazivanje. Ovu san odma iskoristija, nema čekanja, ha-ha! S trenerom Lokicom odradili smo vrhunske pripreme, a ekipa mi je baš legla. Virujen da ćemo igrat još bolje - rekao je za Slobodnu Dalmaciju Jovanović, momak rođen 1991. godine koji se dolaskom u redove “crvenih” zapravo vratio u rodni grad.

Odrastao je na Mertojaku, a nogometno je ponikao u Mosoru iz Žrnovnice. Čak je prošao i Hajdukovu školu, ali pravu priliku na Poljudu nije dobio.

- Na posudbi u Primorcu iz Stobreča, koji je tada bio Hajdukova druga momčad, odigrao sam odličnu polusezonu. Trebao sam ići na pripreme, ali konkurencija je bila prejaka. Sharbini, Vuković, Vukušić... Trener je bio Balakov. Ostavili su me na posudbi u Stobreču, ali u nastavku prvenstva trener Mladina imao je druga rješenja pa sam odlučio otići - tvrdi Jovanović koji je potom sreću tražio u Poljskoj, Sloveniji, BiH, Albaniji i opet Poljskoj prije nego što je ove zime sletio u Park mladeži. Točnije, iz trećeligaša Legionovije.

U novu sredinu uklopio se tako dobro da ga je trener Vjekoslav Lokica proglasio najugodnijim iznenađenjem priprema. Torres, kako mu zbog fizičke sličnosti sa španjolskim napadačem tepaju, stigao je na probu i s tri gola u tri utakmice izborio potpis ugovora.

- Trenira sam s Franom Žuvelom na ASK-a (op.p. baš u Parku mladeži) i ima sam neku frizuru koju je on nazva ‘torresica’. Sve je to bilo smišno. Lokici je netko od pomoćnika reka ‘vidi ovoga, isti Torres’. On me pita jesan li zainteresiran, odradija san par treninga i utakmica i tako su me odlučili ostavit.

‘Imam 25 godina, a statistika loša...’

Ne bi u ovoj priči puno toga bilo neobičnog da Ivan sve do nedavno nije ozbiljno razmišljao o odustajanju od nogometa.

- Bija san svjestan situacije. Iman 25 godina, a statistika loša... Bilo mi je teško.

Bio je blizu prelaska u druge vode. Doslovno.

- Mislija san ić na brod. Dugo san živija vani i ne bi ima problema otić. A onda je doša poziv Splita koji mi je ustvari spasija nogometnu karijeru. Nakon toliko godina ulaganja u ovaj sport reka san zašto ne. Iden probat dok mogu. Ali, sad dok san doma završit ću još neke ispite tako da iman dvi opcije.

Jovanović je tako proputovao Europu u potrazi za srećom, samo da bi je našao - kući. Neočekivano je dobio šansu oživjeti nogometnu karijeru i to u prvoj ligi. Za sada je dobro koristi.

- Najvažnije je da budem zdrav. Samo da me se pusti s lanca i na terenu ću sve pokazat! - poručio je Jovanović, uvjeren kako će Split osigurati ostanak u prvoj ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:17