Foto: Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
UPOZNAVANJE S JAVNOSTI

FOTO: DINAMO PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE 'Ovo je najveći klub u Hrvatskoj, suigrače sam pratio preko interneta, imam iskustva u Ligi prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2017. 14:17

Dok Modri odrađuju treninge u Moravskim Toplicama, svečano je bilo na Maksimiru gdje je u subotu, 24. lipnja ugovor s Dinamom potpisao obrambeni igrač Jan Lecjaks, prenosi stranica Dinama.

Novo je pojačanje Dinama na konferenciji za medije predstavio sportski direktor kluba Marijan Vlak:

- Nadam se da će Jan obaviti dobro svoj posao te da će uključiti sve svoje kvalitete kako bi pomogao klubu da napravimo ono što želimo u ovoj sezoni. Odlučili smo ga dovesti jer smatramo da se radi o igraču koji će biti naše pojačanje, ali i koji će pojačati konkurenciju. S obzirom na to da imamo velik broj utakmica, trebat ćemo u našem rosteru dobar izbor kvalitetnih igrača. Mislim da smo s njim dobili upravo to što smo željeli.

Simpatični mladi igrač nije mogao sakriti zadovoljstvo na predstavljanju:

- Kad sam dobio informaciju od svog menadžera odmah sam htio doći u Dinamo. Znam da je najveći klub u Hrvatskoj, znam za njihove uspjehe, a i da su igrali Ligu prvaka. Ovo je velika prilika za mene i jako sam sretan. Nisam razmišljao o drugoj opciji jer znam kakav je klub Dinamo - rekao je Jan na svojoj prvoj konferenciji u Dinamu.


Jan Lecjaks Goal HD - Galatasaray 1-1 Young... by HoFoot

Češki igrač prije dolaska u Zagreb informirao se o svom novom klubu:

- Znam da su najveći derbiji oni s Hajdukom, a pratio sam utakmice Dinama u Europa ligi i u Ligi prvaka. Znam da je klub izuzetno kvalitetan. Želim pomoći momčadi da Dinamo opet osvoji naslov prvaka i Kup, dvostruku krunu i, naravno, pomoći na europskom planu.

Osim informiranja o klubu, Jan je malo proučio i s kim će sve dijeliti svlačionicu u ovoj sezoni:

- Gledao sam na internetu malo o igračima Dinama, informirao sam se o svima. Znam za Soudanija, da igra za Alžir. Vidio sam i da ima puno reprezentativaca Hrvatske. Upoznat ću sve danas kad im se pridružim u Sloveniji.

Novi igrač Dinama vjeruje da može pomoći modrom klubu u lovu na nove titule ove sezone:

- Odigrao sam dosta utakmica u Europa ligi i u kvalifikacijama za Ligu prvaka i vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći klubu. Volim igrati prema naprijed, imam brzinu i dobar sam u asistencijama.

- Bio sam tri ili četiri puta u Hrvatskoj s obitelji kad sam bio mlađi - odgovorio je Jan na pitanje novinara o tome je li prije bio u Hrvatskoj.

Na kraju konferencije direktor Vlak kratko je prokomentirao stanje u momčadi:

- Mislim da nitko ne odlazi, imamo dobar kadar igrača. Trebamo i moramo iskoristiti sve igrače. Vratio se Fernandes, došao je Rrahmani, sada je tu i Jan. Otišli su Šitum, Schildenfeld, Goncalo i Machado. Vjerujem da ćemo biti jači i kvalitetniji nakon ovih priprema, nadam se da će nas zaobići ozljede i siguran sam da ovaj kadar može napraviti puno. Fokusirani smo na ovaj broj igrača koji imamo i očekujemo povratak Ademija. Možemo i bez obzira na još neke eventualne dolaske napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Pred nama su prvo prijateljske utakmice, a protivnici su Mura, Tosno, Vorskla Poltava i Slovačko.

Sada već bivši igrač švicarskog kluba Young Boys potpisao je ugovor s Dinamom, a predstavljen je na konferenciji za medije. 26-godišnji Čeh prošao je liječnički pregled i trebao bi se priključiti momčadi već na popodnevnom treningu u Sloveniji.

Iskusan lijevi bočni igrač rođen je u Plzenu, a kao junior nastupao je za tamošnji klub Viktoria Plzen. Nakon toga odradio je posudbu u Anderlechtu, da bi u sezoni 2011/12. prešao u švicarski BSC Young Boys. Za vrijeme trajanja ugovora sa švicarskim klubom nekoliko je mjeseci igrao na posudbi u Valerengi.

Za Young Boyse je odigrao prošle sezone 31 utakmicu i upisao jedan pogodak te šest asistencija. U švicarskom je kupu odigrao tri utakmice, a od europske statistike u četiri sezone izdvojit ćemo pet nastupa u Europa ligi te četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ukupno je u dresu kluba iz Berna odigrao 158 utakmica, postigao pet golova i imao 26 asistencija.

Lecjaks je do sada nastupao za mlađe uzraste Češke, dok još nije imao priliku zaigrati za A reprezentaciju svoje zemlje.

Vjerujemo da će se Jan odlično uklopiti u momčad i da će već na pripremama pokazati svoju kvalitetu i znanje na travnjaku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:49