CROPIX
1. HNL

FOTO: LOKOMOTIVA STIGLA DO ČETVRTE UZASTOPNE POBJEDE PROTIV ISTRE Ali Karimi u posljednjim sekundama utakmice zabio za veliko slavlje

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. travanj 2017. 20:17

Nijedan od 24 prvoligaških obračuna Lokomotive i Istre 1961 nije završio bez pogodaka. Nije ni 25. iako je takav rasplet bio vrlo blizu, a prema prikazanoj igri, možda i najrealniji. Lokomotiva je uspješno realizirala lov na Istru 1961 s kojom se bodovno izjednačila na 6. poziciji nakon četvrte uzastopne pobjede protiv Puljana. Svojim prvim pogotkom u HNL-u donio joj je iranski reprezentativac na posudbi iz Dinama Ali Karimi.

Kasnila je utakmica desetak minuta, preko razglasa je poručeno da je razlog tehnički problem pri realizaciji televizijskog prijenosa, no ipak je bilo nešto ozbiljnije. Drugom pomoćnom sucu Vedranu Đuraku iz Siska pozlilo je prije početka dvoboja, pa je njegovu ulogu preuzeo Marko Matoc, koji je trebao biti četvrti sudac.

U 11. minuti prvu šansu imali su gosti, pogriješio je Fran Karačić i Mario Lucio uzeo mu je loptu pa proigrao Solomona, čiji udarac je bio premekan da bi ugrozio Adriana Šempera. Bezopasno je šest minuta kasnije tukao i Petar Bočkaj iz slobodnog udarca. Preko Karačića je u tom razdoblju išlo najviše ofenzivnih akcija Lokomotive, ali ništa previše ozbiljno iz toga se nije izrodilo. Pokušavali su i Tokić i Tot nešto promijeniti, zamijenili su strane svojim krilima Grezdi i Bočkaju te Gržanu i Solomonu, no ništa opasnije njihove momčadi nisu bile. Utakmicu po dobrom neće pamtiti ni Siniša Rožman, koji je nakon pola sata igre ozlijedio koljeno i zbog toga morao izaći.

U 35. minuti napokon nešto lijepo. Ivan Šunjić proigrao je Bočkaja, Tome Kitanovski je pogriješio, a Bočkaj se sjurio prema kaznenom prostoru. Tamo je lažnjakom izbacio dvojicu čuvara, a lopta je nakon njegova udarca i bloka otišla u korner. Novo kakvo-takvo uzbuđenje u 42. minuti kad je nakon centaršuta Tomislava Valentića, Ivica Ivušić bez većih problema zaustavio pokušaj glavom Ivana Antunovića, uostalom kao i novi četiri minute potom.

Zagreb, 260417.
Stadion NK Zagreb, Kranjceviceva.
Utakmica 30. kola MAXtv Prva hrvatska nogometna liga,
NK Lokomotiva - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Goran Roce, Ivan Sunjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Nažalost, malo se toga promijenilo u nastavku. Tek u 61. minuti Eros Grezda je nešto opasnije tukao, no i to je bilo prelagano za Ivušića. Neobična reakcija igrača gostiju u 68. minuti kada su Alija Karimija pustili da bezbolno dođe do 20 metara i puca. Učinio je to Iranac atraktivno i neprecizno, kao i Valentić iz daljine tri minute potom.

Ozlijedio se potom Chiquinho kojeg je zamijenio Josip Ćorić, imala je Istra potom nekoliko zanimljivih situacija, ali ostalo je na tome. Na samom kraju sporna situacija, Ćorić je proigrao Antunovića koji je krenuo prema Ivušiću pa je zaustavljen sučevom zastavicom. Zaleđa, čini se, nije bilo, ali Lokosi na tome nisu stali. U nadoknadi su izborili korner, Ćorić je savršeno centrirao, a Karimi mirno pogodio. Borba za peto mjesto koje žele i Lokomotiva i Istra 1961, a drži ga Slaven Belupo, još je uvijek potpuno otvorena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 01:11