Emica Elvedji / Hanza Media / Hanza Media
1.HNL

FOTO: NASTAVLJA SE MRTVA UTRKA ZA TREĆE MJESTO Osijek u Gradskom vrtu svladao Lokomotivu i izjednačio se s Hajdukom, junak Perošević zabio iz penala

Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. svibanj 2017. 22:05

OSIJEK - LOKOMOTIVA 1:0

Strijelci: 1:0 - Perošević (54 - 11m).

OSIJEK (4-1-2-1-2): Malenica - Grgić (od 35. Matas), Lesjak, Škorić, Barišić - Petrović (od 66. Boban) - Lukić, Knežević (od 84. Barać) - Lopa - Perošević, Vojnović.

LOKOMOTIVA (3-3-1-3): Šemper - Kolinger, Majstorović, Rahmani - Capan, Šunjić, Valentić - Ćorić (od 46. Karimi) - Grezda (od 46. Karačić), Antunović (od 76. Radonjić), Cekici.

------------------------------------------------------------------------

Teška je to utakmica bila, Za obje momčadi, Nekima na tribinama i ni malo dopadljiva. Ali, Osijek je svoje obavio. Osvojio je sva tri boda. Jedan pogodak za sva tri boda i nastavak utrke s Hajdukom s kojim je opet poravnat za treće mjesto.

Ako je trener domaćina, Bijelo-plavih, Zoran Zekić svojom udarnom momčadi htio iznenaditi kolegu s druge strane uspio je. I ne samo da je Mario Tokić bio iznenađen već i svi drugi koji nisu u mogućnosti tijekom tjedna pratiti treninge Osijeka. Iako zbog crvenog kartona kojeg je zaradio na Rujevici nije mogao računati na svog najboljeg strijelca Muzafera Ejupija a zbog trećih žutih kartona ni na veziste Benedika Mioča i Domagoja Pušića strateg Osijeka se odlučio i na još neke promjene.

Tako su na klupi za pričuve ostali inače standardni desni branič Nikola Matas i stoper Mateo Barać. Posebno je bila zanimljiva ta prva promjena da u pričuvi ostane Matas a na njegovoj poziciji ordinira mladi Alen Grgić koji ga je i u ogledu s Rijekom u prošlom kolu zamijenio već nakon pola sata igre. Što se napada tiče i tu je Zekić iznova izmiješao karte pa je od početka igrao Aljoša Vojnović. Dugo već nije bilo u udarnoj momčadi Makedonca Milovana Petrovića, ponekad ni na klupi za pričuve, a kako nisu mogli igrati Mioč ni Pušić pojavio se jučer među starterima. Zanimljivo je sve to bilo i to se mora priznati. S druge strane Lokomotiva je uglavnom ostala u najavljenom sastavu, ali i svojoj već ustaljenoj formaciji.

Teško je reči da li se Bijelo-plavi nisu snalazili u novom sastavu u kojem su igrali ili formaciji u kojoj su bili posloženi, ali Lokomotiva je djelovala sigurnije i organiziranije. Za razliku od Osijekovih njene su akcije imale vidljivu ideju i tekle puno brže. Iako, nisu ni gosti plijenili kvalitetom igre, a ni stvarali izgledne prigode. Nakon pola sata iz igre je u momčadi domaćih zbog ozljede izašao Grgić a uz veliki pljesak ušao je Matas. Ali i dalje u igri Osijeka nije "štimalo" ni valjalo. Ajde, reči ćemo ovako. I inače ozbiljni problemi u kreaciji, u igri veznog reda ovaj puta su bili još i veći, izraženiji.

Lokomotiva je bila čvrsta, željezna i neprobojna. Nije se branila glavom bez obzira nego i te kako organizirano, pametno i bez ikakve panike. No, promakne i tada ponekad pogreška koja protivniku donese prednost, a baš se to dogodilo Valentiću koji je skrivio kazneni udarac poslije kojeg je Osijek došao u vodstvo. Međutim, ako se i dogodilo nešto nepredviđeno što se uvijek može desiti Lokomotivin je problem bio što nije našla odgovor na rezultat koji je otišao na stranu domaćina. U potrazi za nešto konkretnijim i prodornijim napadom gostujući je trener u igru poslao i Dejana Radonjića, ali efekta nije bilo. Jednom je samo do kraja Lokomotiva ozbiljno zaprijetila, ali Malenica je bio nesavladiv.

Sukus poslije svega je da će se od svega pamtiti bodovi koji su pripali Bijelo-plavima, a sve će ostalo otići u brzi zaborav.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:53