Rijeka - Inter
 Matija Djanjesic / Hanza Media / CROPIX
NASTAVLJAJU SE PROBLEMI ZA PRVAKA

FOTO: NASTAVLJAJU SE PROBLEMI ZA HRVATSKOG PRVAKA! INTER ODNIO VELIKI BOD I TO NA NEVJEROJATAN NAČIN Gosti iz Zaprešića u 90 minuta bez udarca na gol

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. studeni 2017. 17:11

RIJEKA - INTER 0:0

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo - Vešović, Punčec, Elez, Zuta - Maleš (od 69. Pavičić), Bradarić - Kvržić (od 81. Puljić), Mišić, Gorgon (od 60. Matei) - Gavranović.

INTER (4-3-2-1): Santini - Bosec, Komorski, Grgić, Mamić- Postonjski (od 90. Mezga), Mazalović, Šarić - Rak (od 90. Haramustek), Blažević (od 78. Zulim) - Andrić.

--------------------------------------------------------------------------

Rujevica je ponovo ostala uskraćena za vatromet koji prati pobjede Rijeke. Rijeka je i petu utakmicu zaredom u HNL-u ostala bez pobjede a Inter došao i osvojio bod, defanzivnom igrom za najvišu ocjenu potpuno otupio napadačku oštricu domaćina i još jednom potvrdio da nije slučajno u gornjoj polovici ljestvice.

Iako se činilo da će za sraz s Interom Rijeka biti hendikepirana za ne igranje Eleza i Vešovića, odnosno da će morati priskočiti nekom vatrogasnom rješenju za stopersku poziciju, liječnička služba odradila je posao. Elez i Vešović vjerojatno su malo i stisnuli zube i Kek je, izuzev Hebera, izveo najjaču momčad koju je imao na raspolaganju. To znači da je nakon one ozljede uoči derbija kod Dinama prvi put od prve minute na Rujevici zaigrao Mario Gavranović, koji je ipak ostao pošteđen ružnih skandiranja s kakvima je bio suočen za gostovanja u Kranjčevićevoj.

Prvo poluvrijeme pokazalo je da razlika od četiri boda koliko dijeli Rijeku i Inter na prvenstvenoj ljestvici nije slučajna, gosti iz Zaprešića predstavili su se u vrlo dobrom defanzivnom izdanju, momčad Samira Toplaka bila je pokretljiva i kompaktna u dva defanzivna bloka, za obranu su puno radili i bočni napadači Rak i Blažević, pa je praktički samo Andrić “gnjavio“ riječke stopere.

U takvoj situaciji težište igre najčešće je bilo na polovici gostiju, Bijeli su često vrtjeli loptu oko suparničkih 30-al metara, ali nedostajalo je brzine i preciznosti u završnom riječkom pasu. Nisu Bijeli tu bili bezopasni, imali su okomitu loptu koja je gurala Gavranovića u priliku, ali jedna kriva i tri dobre procjene drugog pomoćnog suca zaustavili su napadača Bijelih. Uz to, gosti su imali dovoljno mirnoće kada je trebalo iznijeti loptu i sačuvati je od, najčešće, jalovog pritiska domaćina da je pokuša što prije osvojiti.

Rijeka je najviše pokušavala preko desnog boka gdje je Kvržić bio aktivan, svoj impuls dao je i Vešović iz zadnje linije, ali Santini nije imao velikog posla. Jednom se Gavranović (9') spetljao nakon što je već gotovo zaobišao vratara Intera, dva dalekometna pokušaja Bradarića i Maleša u istoj minuti (24') nisu bili opasni, kao ni volej Gorgona (39') koji je otišao preko gola.

Zapravo, najviše je obećavala situacija iz 45. minute kada je Rijeka osvojila jednu loptu koja je okomitim proigravanjem iz zadnje linije brzo došla do Kvržića, ali umjesto kontre dva na jedan koja se otvarala čula se zviždaljka Marina Vidulina. Sudac iz Kanfanara pokazao je da ima sve reference za posao u japanskim željeznicama, u sekundu je označio kraj poluvremena i izazvao val nezadovoljstva na Rujevici činjenicom da je prekinuo obećavajući priliku. Duboko u travnjak ušao je i Matjaž Kek, ali vjerojatno više s namjerom da odvoji svoje igrače koji su negodovali.

Rijeka, 080417.
Stadion Rujevica.
27.kolo HNL.
Utakmica Rijeka - Dinamo.
Na fotografiji: Matjaz Kek.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Matjaž Kek

Nije nastavak donio veliku promjenu na travnjaku, Rijeka je i dalje dominirala u posjedu, ali nije pronalazila pukotine u obrani Intera koja je odradila posao u toj mjeri da domaćin nije stvorio niti jednu izglednu priliku.

Pokušao je Kek to promijeniti uvođenjem Mateija, Pavičića i Puljića, ali bez konkretne prilike. Najbliže golu Rijeka je bila u 74. minuti kada je nakon jednog kornera lopta došla do Kvržića čiji je udarac iskosa s desne strane obranio Santini, odnosno deset minuta kasnije kada je Puljić sjajnim proigravanjem petom gurnuo Gavranovića u stopostotnu priliku u kojoj je izostao udarac švicarskog napadača… Budući da su to bile jedine dvije obećavajuće prilike za Bijele, teško je bilo i očekivati nešto više osim gubitka još dva boda koja su otišla u nepovrat.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 01:06