Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
PREDSTAVLJANJE PLANOVA

FOTO: STARTALE PRIPREME HAJDUKA Čelnici otkrili ciljeve: Plasman u Europsku ligu, otkup ugovora za dvojicu igrača i više bodova u ligi

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. lipanj 2017. 12:27

Krenuo je Hajduk, poslije tri nepuna tjedna odmora Bijeli su ponovno na okupu. Počeli su na Poljudu, nastavit će za devet dana u Sloveniji, a službeni je početak sezone 13. srpnja prvom utakmicom drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

- Dobar dan - na hrvatskom je pozdravio Mario Branco i potom nastavio na tečnom engleskom.

Dodao je da se dobro odmorio, ali zna kakav ga zahtjevan posao čeka. Bez oklijevanja je iznio ciljeve.

Više od 69 bodova

- Prošle smo godine bili na korak do Europske lige, trebao nam je jedan kazneni udarac za ulazak u Euroligu. Sada želimo, da tako kažem, iskoristiti taj jedanaesterac i otići korak dalje. Prvenstvo? U ligi moramo biti konkretni do kraja. Moj je cilj biti bolji od 69 bodova osvojenih ove godine, ali primarno želim da Hajduk bude konkurentan u vrhu poretka. Naučio sam što je u Hajduku bitno - pobijediti svaku sljedeću. Međutim, moram reći, ne živim u iluzijama i nisam prodavač snova da vam obećam kako će Hajduk biti prvi. Ali da mora biti bolji, to je jasno. Kup? Želimo ga, naravno.

Kakva je situacija s formiranjem momčadi? Doveli ste tri nova igrača (Radošević, Pešić, Šehić), potpisao je i bivši junior Rijeke Franko Kovačević.

- Jasno je da momčad još nije kompletirana, mercato je tek počeo. Ali znamo što želimo, znamo što nam je potrebno. Istina, ponekad vrijeme ne radi za nas, ali vjerujem da ćemo do kraja prijezanog roka imati kompletiranu momčad.

U segmentu posuđenih igrača Hajduk je otkupio ugovor Hamze koji je potpisao na tri godine, a otvorena su pitanja Terzieva i Savvasa, kojima je istekla posudba i nisu počeli pripreme s Hajdukom. Objasnio je Branco kakve su želje Bijelih.

- U pregovorima smo o njihovu ostanku jer su to igrači koje želimo ostaviti u Hajduku. Međutim želimo ih imati pod našim uvjetima, u okviru naših standarda i mogućnosti.

Koje pozicije još namjeravate pojačati?

- Kada vidite tko je otišao, jasno vam je gdje tražimo nove igrače, pojačanja za momčad. Otišao je Kvesić, dakle treba pokriti poziciju lijevog beka. Ista je situacija i sa stoperskom pozicijom, gdje je otišao Ćosić.

Dinamično tržište

U medijima su se proteklih dana spominjali Dinko Trebotić i Karlo Bručić kao igrači zanimljivi Hajduku?

- Trebotić je igrač norveškog kluba, a Bručić igra u Izraelu - znakovito je odgovorio Branco.

Kakva je pozicija Hajduka na tržištu kada su u pitanu izlazni transferi?

- Predsjednik Kos i Marasović rekli su da smo u boljoj poziciji i zaista nemamo potrebu prodavati kao prošle godine, zato smo danas korak ispred. Tržište je dinamično, ali rano je govoriti o prodajama kada klubovi po Europi još nisu ni počeli pripreme. Naša je namjera ne napraviti puno promjena u momčadi.

Hoće li se juniori priključivati prvoj momčadi tijekom ljetnih priprema?

- Juniori su uključeni u finalno natjecanje za ulazak u Prvu HNL, stoga u startu neće biti s nama - poručio je Branco.

Toliko od Hajdukova sportskog direktora, elokventnog i odlučnog u odgovorima. Za razliku od njega, Joan Carrillo govorio je na španjolskom. Ali dobro se moglo razumjeti da trener traži sinergiju svih nazočnih, što, dakako, uključuje i medijske radnike.

- Drago mi je da vas sve skupa vidim i bit ćete nam potrebni da klub postane bolji. Pred nama je težak posao i trebamo početi čim prije.

Kakva se pomoć očekuje i gdje klub treba biti?

- Svi smo mi Hajduk i težimo istom cilju. Trebamo raditi zajedno, to je ono što čini klub velikim, kada imate zajednički cilj.

Radi se dobar posao

Koji je cilj?

- Nisam htio nametnuti nikakav cilj, ali znamo da počinje prvenstvo i da nas čeka nešto jako bitno: Europska liga. Moj je cilj pripremiti momčad da pobijedi na svakoj utakmici. Ponekad nije lako postići da budemo prvi, ali svi tome težimo.

Dobili ste nove igrače na poziciji zadnjeg veznog, krilnog napadača i desnog bočnog te perspektivne špice.

- Zadovoljan sam novim igračima, radi se dobar posao. To sam naglasio i prilikom posljednjeg susreta s medijima, uvjerenje da će se napraviti dobra momčad. Nema puno promjena, momčad je ostala na okupu i zato sam zadovoljan.

Gdje vidite Hajduk u konkurenciji s Rijekom i Dinamom?

- Ideja je boriti se za vrh jer tamo i pripadamo. Razlika u bodovnom smislu u odnosu na Dinamo i Rijeku na terenu se uopće nije primjećivala. Kada smo igrali protiv njih prošlog proljeća, bili smo ravnopravni. Nekad smo gubili, nekad pobijedili, ali dokazali smo da se možemo boriti protiv svakoga - zaključio je Carrillo.

Linker
18. travanj 2024 05:38