Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
VAŽNA TRI BODA

FOTO: VELIKI NOKAUT RIJEČANA U KRANJČEVIĆEVOJ Tko će kome, ako ne svoj svome, Austrijanac dotukao Lokomotivu

Rijeka je nastavila pobjednički amrš prema naslovu prvaka pobjedom na vrlo teškom gostovanju kod zagrebačke Lokomotive. Rezultat je bio 2:0, a strijelci su bili Franko Andrijašević (63.) i Alexander Gorgon (79.)
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 30. listopad 2016. 13:03

LOKOMOTIVA - RIJEKA 0:2 (Andrijašević 64', Gorgon 79')

ZAGREB Stadion Kranjčevićeva. Gledatelja: 1500. Sudac: I. Križarić 7. Pomoćnici: B. Križarić (oboje Čakovec) i Loparac (Sladojevci). Delegat: Žugec (Sveta Nedjelja).

Lokomotiva (4-2-3-1): Zagorac – Majstorović, Kolinger, Rrahmani, Rožman (od 73. Marić ) – Capan, Ivanušec (od 71. Halilović) – Grezda, Majer, Bočka – Doležal. Trener: Tomislav Ivković.

Rijeka (4-2-3-1): Prskalo – Ristovski (od 86. Čanađija), Mitrović, Elez, Zuta – Mišić, Bradarić – Vešović, Andrijašević, Gorgon – Gavranović(od 76. Maleš). Trener: Matjaž Kek.

Nogometaši Rijeke zadržali su šest bodova prednosti pred Dinamom, Lokomotiva nije bila dostojan suparnik vodećoj momčadi hrvatskg prvenstva i potpisala joj je poraz i osmi put zaredom, ovaj put 0-2.

Iako se činilo da će lakše proći Kranjčevićevom nego Dinamo dan ranije Zaprešićem, mučila se Rijeka protiv Lokomotive. Prvih pola sata gosti su stiskali, pokušavali preko oba boka, a domaći odgovarali jedino iz rijetkih prekida na suparničkoj polovici. Vešović je u 17. minuti iz dobre situacije gađao pokraj vratiju, u 26. je neprecizan bio Andrijašević.

‘Lokosi’ su iz igre prvi put zaprijetili u 28. minuti preko Bočkaja, Prskalo je izbio u korner, a najbliže vodstvu domaći su bili u 38. minuti kad je nakon Rožmanova prodora i centaršuta Doležal uzdrmao vratnicu. Unervozio se i trener gostiju Matjaž Kek, vikao svojima “igrajte”, na drugojstrani je Lovro Majer dvaput izravno iz kornera pokušavao iznenadidt Prdkala.
U drugo poluvrijeme Riječani su krenuli kao u prvo, diktirali ritam, imali stalnu inicijativu, a poveli su nakon prekida. U 63. minuti udarac iz kuta izveo je Josip Mišić, a Franko Andrijašević s prve fratnice nogom pogodio bliži kut. Nije bivši ‘lokos’ slavio gol...


Tomislav Ivković povukao je prvi potez s klupe u 70. minuti, a od 73. uvođenjem klasičnog centarfora Mirka Marića umjesto Rožmana prelazi na 4-4-2, Bočkaja vraća na beka. Kek odgovara uvođenjem defenzivnog vezista Mate Maleša umjesto špice Gavranovića, ostaje u 4-2-3-1, ali s Andrijaševićem kao lažnom ‘devetkom’. Rizik domaćih donio je samo jedan udarac izvana, a već u 79. minuti gosti su prelomili meč. Opet prekid, ovaj put slobodnjak, Mišić za Gorgonovu glavu i Austrijanac je brži od Zagorca za 0-2.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 21:28