Foto: Damir Krajac/CROPIX
1. KOLO HNL-A

FOTO, VIDEO: DINAMO SLAVIO NA STARTU SEZONE U CVITANOVIĆEVOM DEBIJU Pogledajte eurogol Nikole Mora koji je rasparao mrežu Istre i oduševio navijače

Na startu nove sezone Prve HNL Dinamo je pobijedio Istru s 2:0 golovima Nikole Mora iz 22. i Filipa Benkovića iz 40. minute.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2017. 17:13

DINAMO - ISTRA 2:0 (Moro 22', Benković 40')

DINAMO (4-2-3-1): Livaković; Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks; Moro, Antolić; Soudani, Ćorić (od 55. Gojak), Fernandes (od 90. Knežević); Hodžić (od 74. Fiolić)

TRENER Mario Cvitanović

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Ivušić; Miloš, Gojković, Mitrevski, Bertoša; Paracki, Prelčec (od 81. Urošević); Kitanovski (od 86. Grujević), Maksimović, Gržan; Matjaž (od 72. Burić)

TRENER Darko Raić-Sudar.

-------------------------------------------------------------------------

Dinamo je posve zasluženo došao do slavlja na otvaranju nove sezone, u debiju Marija Cvitanovića na klupi Modrih. Istra je dobro krenula, stvorila jednu priliku na samome startu, ali golčina Nikole Mora iz 22. minute trasirala je Dinamu put ka pobjedi.

Odapeo je Moro s 25, 26 metara i istaknuo kandidaturu za jedan od najljepših golova sezone. Istrin vratar Ivušić je bio nemoćan.

U 40. minuti Benković je lijepo glavom pospremio ubacivanje Ćorića iz kornera za konačnih 2:0.

Gledali smo zanimljivu utakmicu, s mnoštvo dobrih poteza, maštovitih akcija i prilika s obje strane. Naravno, bilo je i grešaka, krivih dodavanja, ponekad nespretnih poteza, ali ukupno, možemo biti zadovoljni nogometom koji smo vidjeli. Nismo sigurni što je Mario Cvitanović mogao napraviti nakon samo dva odrađena treninga, ali Modri su djelovali bolje nego na pripremama, bili su raznovrsniji, razigraniji, rastrčani, konkretniji. Promjena trenera očito je pozitivno djelovala na modro društvo.

Međutim, u ovoj priči s maksimirske utakmice moramo svakako spomenuti goste, koji su djelovali poprilično drukčije od nekih bivših gostovanja u Zagrebu. Uvijek su se uglavnom branili, bili su tvrdi, čekali ispred svog šesnaesterca. Jučer je Istra igrala dosta ofenzivno,pokušavala je kombinatornom igrom stići do gola Livakovića. Konačno, prvu pravu priliku na utakmicu imala je Istra. Kitanovski je centrirao, a Matjaž je potpuno neometan glavom pucao s šest metara, bio je to ‘zicer’. Međutim, reprezentativac Livaković je sjajno reagirao i obranio. Početkom druge dionice Istra je imala još jedan klasični ‘zicer’, Kitanovski je bio posve sam iskosa ali je Livaković još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih hrvatskih vratara, opet je bio fenomenalan.

Još je nekoliko puta Istra je izgradila sasvim solidne akcije koje su prijetile Dinamovoj obrani. Naročito preko desne strane, Dinamovo pojačanje Jan Lecjaks imao je u nekoliko navrata dosta problema. Da su momci iz Pule znali zaključiti svoje akcije, biti prisebni kad je bilo najpotrebnije, moglo je biti ‘gusto’ za Modre. Nedostajala je gostima ‘točka na i’.

Naravno, imali su i Modri još prilika, mogli su zabiti još pogodaka. Iz zgodnih situacija promašivali su Soudani i Gojak dva puta, Ćorić, Sigali, Fernandes. Fiolić... A Hodžić je recimo dvadesetak minuta prije kraja proamšio ‘zicer svih zicera’, nakon centaršuta Soudanija bio je sam na šest metara i uspio promašiti!? Pravom strijelcu to se ne smije dogoditi

Zanimalo nas je i kako će nova Dinamova ‘desetka’ Ante Ćorić igrati na svojoj poziciji, centralnog veznog igrača. Bio je dobar, poduzetan, dva puta asistent. Ako tako nastavi, mogla bi to biti dobra sezona za njega. Jedino nam se učinilo da je šepao kad ga je početkom druge dionice Cvitanović zamijenio Gojakom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:30