Foto: Vlado Kos / CROPIX
19. KOLO HNL-A

FOTO, VIDEO: NEVIĐENA DRAMA U VINKOVCIMA Hajduk je preokrenuo Cibaliju u tri minute, nakon čega je uslijedio kaos. Podijeljena četiri crvena kartona

Nogometaši Hajduka slavili su tijesnu 2:1 pobjedu na gostovanju kod Cibalije u 19. kolu HNL-a. Junak 'bijelih' bio je dvostruki strijelac Futacs, a u utakmici su podijeljena čak četiri crvena kartona. Tri za Cibaliju i jedan za Hajduk.
Piše: HinaObjavljeno: 10. prosinac 2016. 12:05

CIBALIA-HAJDUK 1:2 (Baša 22' / Futacs 90+1', 90+3')

CIBALIA (4-2-3-1): Matković – Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak – Mišić, Crnčević (od 79. Muženjak) – Baša, Pervan (od 65. Filipović), Tiago (od 76. Šare) – Šimunac.

TRENER: Siniša Sesar

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić – Juranović, Nižić, Šimić, Memolla – Kožulj (od 46. Erceg), Jefferson – Tudor (od 64. Maganto), Vlašić, Hamza (od 60. Said) – Futacs.

TRENER: Joan Carrillo

ŽUTI KARTONI: Hamza (37-simuliranje), Pervan (44-start s leđa), Šimunac (56-preoštar start), Futacs (65-prekršaj laktom), Flipović (87-preoštar start)

CRVENI KARTONI: Šimunac (76-drugi žuti), Filipović (89-drugi žuti), Čuljak (90-udaranje), Jefferson (90-udaranje).

------------------------------------------------------------------------------

Hajduk je do pobjede nad posljednjeplasiranom Cibalijom došao s dva gola Futacsa u sudačkoj nadoknadi, pa će novi trener Španjolac Joan Carrillo dugo pamtiti svoj prvijenac na klupi Hajduka. Uz šokantnu završnicu, gledatelji su na ovoj utakmici vidjeli i čak četiri crvena kartona, a Cibalia je utakmicu završili sa osam igrača.

Cibalia je povela u 22. minuti kada je Edi Baša iskoristio sjajno dodavanje Pervana, izbio sam ispred Hajdukova vratara i lako zabio gol. U 77. minuti domaći su ostali bez isključenoga Šimunca, a u 89. minuti crveni karton je dobio i Filipović.

Cibalia se s devet igrača ipak nije uspjela obraniti, u prvoj minuti nadoknade Marco Futacs je iz gužve pogodio sami kut vrata za izjednačenje.

I dok se očekivao kraj, u 93. minuti Futacsev udarac prolazi kroz noge dvojici igrača Cibalije i prolazi pokraj vratara za nevjerojatni preokret. U zadnjim sekundama izbila je tučnjava igrača, pa su isključeni i domaći igrač Čuljak i igrač gostiju Jefferson.

Cibalia je ostala zadnja s 8 bodova, koliko ima i Split, dok je Hajduk treći s 37 bodova.

Susret se igrao na stadionu Cibalije, a sudio je pred 2.000 gledatelja Frković iz Gospića.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

-------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+5' - Završila je utakmica. Hahdjuk je pobijedio s 2:1.

90+5' - Ružne scene u samoj završnici susreta. Došlo je do fizičkog sukoba, a na kraju su pocrveni i Čuljak kod Cibalije, te Jefferson kod Hajduka.

90+3' - GOOOL! Hajduk je zabio za 2:1, opet je strijelac Futacs.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90' - GOOOL! Hajduk je izjednačio na 1:1 golom Futacsa. Nakon velike gužve u šesnaestercu na ničiju loptu naletio je Futacs i ljevicom ju je poslao u sami kut Cibalijinog gola.

89' - Novo isključenje za Cibaliju. Sada je pocrvenio Filipović.

80' - U ovim trenucima igra se isključivo na polovici Cibalije. Hajduk koristi brojčanu nadmoć i pritisnuo je domaćine pred njihova vrata.

76' - Evo prilike za Hajduk. Drugi žuti karton zaradio je Vlatko Šimunac kod Cibalije, pa će domaćini do kraja igrati s igračem manje.

72' - Vrijeme igra protiv Hajduka. Ušli smo u završnicu susreta i vremena za 'bijele' da se vrate je sve manje.

64' - Sada je kod Hajduka požutio Futacs, što znači da će propustiti derbi protiv Dinama u sljedećem kolu.

63' - Morat će Hajduk napraviti puno više želi li do kraja stići barem do izjednačenja u debiju novog trenera Carrilla.

51' - Zasad u nastavku nismo vidjeli ozbiljnije prilike, što ide na mlin domaćinu.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45' - Hajduk je u završnici pokazao malo više inicijative prema naprijed, ali na poluvrijeme se odlazi s vodstvom domaćina.

43' - Dobar udarac Šimića, ali Cibaliju spašava vratar. Rezultat ostaje 1:0 za domaćine.

39'- Hamza pada u kaznenom prostoru Cibalije nakon kontakta sa Žderićem, ali sudac je svirao prekršaj u napadu uz velike proteste iz gostujućeg tabora u kojem su očekivali jedanaesterac.

35' - Cibalia je u dosadašnjem dijelu susreta bez sumnje bolja momčad na travnjaku. Osim postignutog gola pokazali su puno više od gostiju iz Splita.

28' - Nakon 28 minuta igre Hajduk i dalje nije uspio ugroziti vrata Cibalije, bar ne ozbiljnije.

22' - GOOOL! Cibalia vodi 1:0, zabio je Baša. Dodavanje Pervana izbacilo je posve obranu Hajduka, a Baša je potom mirno prizemnim udarcem savladao Kalinića.

11' - U Vinkovcima se igra borbeno, ali gledatelji i dalje čekaju na prave prilike.

1' - Započela je utakmica u Vinkovcima.

------------------------------------------------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:08