Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PREMIJERNA UTAKMICA

FOTO, VIDEO: RIJEKA UZ DOSTA MUKE SLOMILA SLAVEN BELUPO Rujevica može odahnuti: Prvaci s igračem manje slavili na startu nove sezone

Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo s 2:0 na Rujevici na startu nove sezone Prve HNL. Iako su od 56. minute igrali bez isključenog Bradarića prvaci su slavili golovima Gorgona i Vešovića.
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 15. srpanj 2017. 17:13

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 2:0 (Gorgon 23', Vešović 72')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga– Ristovski, Župarić, Elez, Zuta – Mišić, Bradarić – Vešović (od 90. Martić), Gorgon, Matei (od 59. Maleš) – Heber (od 70. Kvržić).

Trener: Matjaž Kek

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković – Međimorec, Musa, Katić – Purić, Telushi, Bistrović, Arap (od 53. Bouadla), Vrljičak (od 75. Tatar) – Kendeš (od 66. Bogojević), Ivanovski.

---------------------------------------------------------------------------------------

Muka branitelja naslova na otvaranju novog prvenstva! Pogoci Gorgona te Vešovića srušili su Belupo koji nije uspio iskoristiti brojčanu nadmoć (Bradarić, 56) u većini drugog poluvremena.

Željko Kopić se tijekom nekoliko posljednjih sezona definitivno prometnuo u jednog od najistaknutijih pripadnika tzv. nove trenerske generacije, budući da u limitiranim financijskim okvirima uspijeva od Slaven Belupa učiniti momčad s prepoznatljivim stilom igre u oba smjera. Iako su ovog ljeta ostali bez 'pola' ekipe (Heber, Christensen...), ponovno su Farmaceuti namučili domaćine na Rujevici izrazito mobilnom defazivnom formacijom gdje su prilikom transformacije konstantno 'gađali' riječku stranu lijeve obrane (Elez - Zuta).

I već nakon pet minuta imali su najbolju priliku na susretu. Župarić je pogriješio prilikom 'čišćenja' te je lopta došla do Ivanovskog koji iskosa s desne strane pokušava prebaciti Slugu, no prebacuje cijeli gol. Jako dobra prilika za goste i tko zna kako bi se susret raspleo da je epilog bio drukčiji...

Ponovno je Rijeci nedostajalo agresije prema naprijed gdje su se mučili pronaći prostor, najagilniji je bio Rumunj Matei na lijevoj strani, no njegova dva prodora nisu pronašla željene ciljeve. Ipak, Bijeli su postigli pogodak preko svoje najjače desne strane, i to kombinacijom zbog koje Kek može biti zadovoljan jer je Heber odradio ono što je lani Gavranović, a Gorgon popunio prostor baš poput Andrijaševića.

Ništa se naročito nije događalo do odmora osim što je Belupo još nekoliko puta sramežljivo došao do Sluge (svaki put dobro postavljen), a Rijeka jalovo dominirala na suparničkoj polovici što će najbolje pokazati činjenica da je iz jedinog udarca u okvir - povela.

U nastavku su se tenzije povećale, prije svega jer je Ivanovski već drugi put na utakmici 'aktivirao' lakat što je posebno zasmetalo Bradariću koji je na krivi način pokušao zaštititi suigrača i momčad. Kad se gužva smirila, napadač Belupa ušao je u verbalni okršaj uz aut liniju s Matjažom Kekom, potom i Ivanom Manceom, sigurno su izmijenili nekoliko 'lijepih' riječi...

U 56. minuti riječki kapetan zaradio je drugi žuti karton zbog nepotrebnog prekršaja na Buadli na protivničkoj polovici uz aut liniju dok je veznjak gostiju bio okrenut leđima Slugi. Riječani su se jako bunili, no Strukan je bio siguran u svoju odluku... O prekršaju nema dvojbe, može se tek pričati je li bio dovoljan za isključenje, no Bradarić si takvo što ne smije dozvoliti.

Na kraju je točku na i stavio Vešović u 72. minuti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:24