Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
DOMINANTNA PREDSTAVA BIJELIH

HAJDUK BEZ MILOSTI 'NAKRCAO' ISTRU ZA PRVU PROLJETNU POBJEDU Pogledajte golove 'Majstora s mora' i vratarski kiks godine

Hajduk je na Poljudu pobijedio Istru 4:0 u prvoj utakmici 22. kola HNL-a.
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 24. veljača 2017. 12:55

HAJDUK - ISTRA 1961 4:0 (Erceg 5', Vlašić 14', Said 88', Futacs 90')

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja: 4948. Glavni sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb). Pomoćnici: Perica i Ambrinac. Četvrti sudac: Vučković. Delegat: Bebić.

STRIJELCI: 1:0 Erceg (5), 2:0 Vlašić (14), 3:0 Said (88), 4:0 – Said (90)

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica – Juranović, Nižić, Ćosić, Memolla (od 46. Ismajli) – Hamza, Savvas, T. Bašić (od 83. Jefferson) – Vlašić – Futacs, Erceg (od 70. Said).TRENER: Joan Carrillo.

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Ivušić – Miloš, Žižić, Gojković, Pavić – Puclin, Paracki – Prelčec,(od 61. Burić), Mario Lucio (od 85. Bouhna), Roce – Solomon (od 73 Mitrevski).TRENER: Marijo Tot.

-------------------------------------------------------------------------------

Nikola Vlašić postigao je pogodak nakon nevjerojatnih 516 dana posta, to je najvažnija vijest s Poljuda gdje je Hajduk pobijedio Istru 1961. Najmlađi igrač Bijelih svladao je Ivicu Ivušića krasnim udarcem s ruba šesnaesterca i već u 14. minuti poduplao prednost domaćina, bio je to njegov prvi gol od 27. rujna 2015. godine kad je u Parku mladeži bio strijelac protiv Splita.

S vremenskim odmakom od godinu i pol dana te kad to više nije toliko važno, cinični će promatrači zlurado prokomentirati da je Vlašić tada bio u nedozvoljenoj poziciji, da je loptu od Sušića primio u ofsajdu. I da bi post bio još duži. Kako god, kod ovoga pogotka nikakvih sumnji nema.

Stadion je za trenutak zanijemio a potom se prolomio pljesak dok je Vlašić pogledao prema nebu zahvaljujući Svevišnjem na razumijevanju. Valjda će sada kad je 19-godišnjem Splićaninu procurilo, nastaviti teći odnosno da nitko neće zavrnuti špinu. Bilo bi to od iznimne važnosti za momčad Joana Carrila koja je za derbi u Osijeku ostala bez super raspoloženog Ante Ercega.

To je druga po važnosti vijest, igrač koji je najbolje od Bijelih ušao u nastavak prvenstva zaradio je treći žuti karton i preskočit će gostovanje u Gradskom vrtu. Erceg je platio cijenu nepromišljenosti, prežestoko je ušao u jedan dvoboj i suca Mlakara je jednostavno prisilio da ga kazni kartonom.

To je taj toliko tipičan Ercegov feler, najčešće sam sebe zaustavlja u trenutku kad mu je forma izvanredna. Kako se ne sjetiti jesenske epizode kad je zbog kartona preskočio utakmicu za prvu momčad pa je zaigrao za Hajduk II u Zadru i zbog obračuna sa suparnikom zaradio crveni karton.

Da bi ga „očistio“ od toga Hajduk II je s Primorcem iz Biograda igrao ranije i Erceg je stekao pravo nastupa s Lokomotivom. Sličnih epizoda imao je talentirani nogometaš i u dresu Splita. Dijelom zbog toga, dijelom zbog ozljeda nikada do kraja nije rasplamsao karijeru.

..............................

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 02:32