DVA LICA HAJDUKA

HAJDUK BI MOGAO DOBRO ZAPAMTITI INTER! UPRAVO SE NA OVAKVIM UTAKMICAMA GUBE NASLOVI Carrillo se kockao, promijenio šest igrača i popio gorku pililu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. srpanj 2017. 17:33

Odličan, uvjerljiv i nadmoćan Hajduk iz prvog dijela ispuhao se u drugom, momčad je postala ležerna i samodopadna. Računali su Splićani na već upisane bodove, odrađivali utakmicu i na kraju su morali spašavati bod.

Remijem u Zaprešiću izgubili su dva skupocjena boda, pokvarili uvod u sezonu i još jednom pokazali način na koji se gubi korak s konkurencijom. Prvenstvo se osvaja na “malim utakmicama”, staro je pravilo koje se potvrđuje svake godine.

U slučaju Hajduka se gubi na tim istim utakmicama s protivnicima iz donjeg dijela ligaškog poretka. Inter je iz Hajdukove “igre sa dva lica” samo uzeo ponuđeno, nisu Zaprešićani pokazali iznimnu kvalitetu u drugom poluvremenu, nisu opsjedali vrata Stipice. Ne, samo su iskoristili neshvatljive pogreške zadnje linije. Šarić kod prvog pogotka skače sam u mjestu, Borja Lopez ga ostavlja na prekidu usamljenog na sedam metara. Drugi pogodak Intera ne treba ni opisivati, jer pogreška Juranovića rijetko se viđa. Nije samo krivo dodavanje, već lopta u prostor za Jakova Puljića koji je manirom rasnog napadača rutinski pogodio za remi.

Što reći Joanu Carrillu nakon ovakve utakmice? Šest igrača je promijenio iz startne postave (Carbonieri, Juranović, Fomitschow, Kožulj, Pešić i Ohandza su startali, na klupi su završili Futacs, Erceg, Hamza i Nižić, dok su Tudor i Memolla ostali u Splitu), ponovno je “miksao” sastav odmarajući najbolje. Izvukao je trener Bijelih jasnu sliku o igračima koji iz statusa pričuva postaju prvotimci za HNL dvoboje. Umjesto da čak i takva momčad Hajduka u prvom dijelu ima tri-četiri gola razlike, dopustili su individualnim pogreškama veliku blamažu. Pritom su poljuljali i dosada idiličnu atmosferu u momčadi pred susret s Bröndbyem.

Jasno je da se neće Hajduk zbog remija u Zaprešiću obeshrabriti pred put u Dansku, ali za pozitivno ozračje u ekipi važna je svaka pobjeda. No, poslije nepotrebnog gubitka bodova ide i pitanje za Carrilla. Jesu li bile potrebne tolike izmjene, igranje protiv Intera bez šest prvotimaca? Kada odigraš remi sa skromnim Interom, jasno je da se moraš suočiti s takvim pitanjem. Jer, Hajduk je u nastavku potpuno stao čekajući da što prije dođe kraj, ali u toj Hajdukovoj igri sa “dva lica” Carrillovo kockanje sa sastavom nije se isplatilo. I zamjene su mogle doći ranije, ali to je već stalna tema.

Slaba je utjeha Španjolcu što je vidio kakve su mogućnosti Fomitschowa, Pešića i Šehića, te koliko treba za potpuni povratak Juranovića u natjecateljski ritam. Na malim utakmicama se titule osvajaju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:21