CROPIX
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

HAJDUK JE GOL, NITI OVE GODINE NIŠTA OD BORBE ZA TITULU Opet odzvanja bolna izjava: 'Mi za*eremo svaki put kad imamo pravu priliku steći prednost!'

Manjkavosti u igri idu na dušu treneru Carrillu, ali kadar je krivnja sportskog direktora Marija Branca
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. rujan 2017. 11:42

Još jednom, u stvari tko zna po koji put u proteklih deset i kusur godina, momčad Hajduka zakazala je u bitnom trenutku, to jest u utakmici u kojoj se lomila budućnost u prvenstvu.

Treba podsjetiti, na primjer, na položaj “bijelih” uoči 15. kola prvenstva 2015./16.: 1. Hajduk 29, 2. Rijeka 28, 3. Dinamo 27 bodova.

I tog vikenda “modri” na Parku mladeži dožive poraz (1-0 za Split), a sutradan Hajduk na Poljudu debakl protiv Rijeke (0-3). Tako su izgubili jedinstvenu priliku da u pola prvenstva odmaknu Rijeci četiri, a Dinamu pet bodova.

Goran Milović tada je iznerviran rekao:

- Mi za*eremo svaki put kad imamo pravu priliku steći prednost.

Sada je slična situacija s razlikom da Hajduk ima bolju, uigraniju momčad od one prije dvije godine. “Bijeli” su se praktično opet popišali na svoju šansu da dokažu kako su u stanju boriti se za naslov. Sve priče sada padaju u vodu, kako na primjer Josip Radošević kaže:

- Moramo skupiti glave, moramo zaboraviti poraz, moramo se vratiti nizu pobjeda.

Vjerojatno će se taj niz i dogoditi: Lokomotiva, Inter, Cibalia na Poljudu, valjda će Radoševićeva momčad inkasirati devet bodova, ali onda dolazi Dinamo pa bi bilo ružno, ružnije, najružnije da i u tom derbiju ne dosegnu pobjedu.

Prvotimcima Hajduka ne preostaje ništa drugo nego sokoliti se, hrabriti, obećavati navijačima kao što tumači Dante Stipica, praktično jedini koji je zaslužio pozitivnu ocjenu na “jadranskom derbiju” od domaćina:

- Ne odustajemo od borbe za naslov.

Mnogi su, pa i sam Carrillo, vjerovali kako je ovo ona prava sezona u kojoj će se Hajduk uključiti u borbu za naslov. Međutim, nakon poraza od Osijeka (nesretnog u odnosu na primljeni gol u posljednjim sekundama utakmice, ali ipak zasluženog), te ovog od Rijeke, pokazalo se da momčad Hajduka ima manjkavosti, i to ne samo u igri, što ide na dušu treneru, nego i u kadru, što je krivnja sportskog direktora Marija Branca.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:27