CROPIX
KOMENTAR ZDRAVKA REIĆA

HAJDUK JE RAZOTKRIO KOLIKO JE IGRA DINAMA SIROMAŠNA Bahati Livaković izazvao je zlu sudbinu. Prvi gol je potpuno uneredio Modre...

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 23. travanj 2017. 10:00

Hajduk je nokautirao Dinamo, mora se priznati ipak neočekivano. Najviše je profitirala Rijeka, koja slavi prvi naslov prvaka.

Poslije čak 104 mjeseca splitska je momčad pobijedila u Maksimiru, pa se tako pokazalo da je s jedne strane trener Hajduka Joan Carrillo imao dobar predosjećaj da će njegova momčad izvesti podvig, a s druge se strane pokazalo koliko je igra Dinama manjkava, baš siromašna. Naime, Hajduk ni ovog puta nije igrao bogzna što, Splićanima je na ruku išla slaba, doslovno jalova igra domaćina.

Onog trenutka kad je Hajduk preko Ercega došao u vodstvo u 29. minuti, prva misao pala je na vratara Dinama, Dominika Livakovića, koji je, ispada, izazvao sudbinu svojom bahatom izjavom uoči derbija “da će proći još deset godina dok Hajduk pobijedi Dinamo na Maksimiru”. Posebno zato što mladi vratar “modrih” ipak nije najbolje intervenirao. A taj gol je potpuno uneredio Dinamo...

Splitska momčad slavi na svoj način i zbog slučaja Soudani, jer ni nasilu pomilovan Alžirac nije pomogao “modrima” premda je, ustvari, jedini djelovao opasno. Onako pošteno, Hajduk je zaslužio pobjedu bez obzira na činjenicu da su domaćini imali daleko veći posjed lopte (70:30). Jednostavno je: dok je Hajduk igrao vrlo dobro u fazi destrukcije, Dinamo je potpuno zakazao u konstrukciji.

Trener Hajduka Carrillo poslije prvog poluvremena, povukao je dobre poteze kad je na teren poslao dva vezna igrača, najprije Tomu Bašića pa Zvonimira Kožulja umjesto dvojice napadački orijentiranih Ercega i Vlašića. Kroz taj bedem Sammir i kompanija nisu znali proći...

Presudni trenutak po svemu je bio vodeći gol Ante Ercega, koji se još jednom pokazao kao presudni element u napadu Hajduka (uostalom, kao i Futacs, Ohandza i Said), Taj mladić je ove sezone postigao deset golova (osam u prvenstvu, po jedan u europskom i hrvatskom kupu). Ono što je važno jest da je polovina od tih deset golova Hajduku značila vodstvo ili izjednačenje.

Hajduk je pobijedio sa 2-0, ponovivši tako podvig iz davne 2008., kada su strijelci bili Ibričić i Gabrić. Ovom pobjedom “bijeli” ipak imaju solidne izglede da na kraju osvoje toliko željeno treće mjesto, posebno zato što Osijek dolazi na Poljud.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:11