Cropix
GRADI SE DRUGA MOMČAD

Hajduk u Stobreču pravi poligon za 'kaljenje': Bijeli u Primorac ulažu 200.000 eura

Definirali smo i potpisali ugovor s Primorcem gdje ćemo imati drugu momčad, a uz njih juniore i kadete. Ovo je Hajduk trebao napraviti prije 20 godina..., rekao je Maleš
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. lipanj 2011. 22:04

Hajduk je u ponedjeljak i službeno krenuo u veliki projekt stvaranja druge momčad potpisavši šestogodišnji ugovor o suradnji s trećeligašem Primorcem 1929 iz Stobreča. Hajduk se tim ugovorom obvezao prihvatiti sve aktualne obveze kluba iz istočnog dijela Splita, urediti glavni teren, svlačionice i postaviti igralište s umjetnom travom. Za uzvrat, u Stobreču će biti locirana druga momčad Hajduka koju će činiti trener i nogometaši iz poljudskog kadra. Trener još nije određen, ali najveće šanse zasad ima Ante Bašić koji u Hajduku vodi generaciju 2002. godišta .

- Hajduk neće preuzeti obveze Primorca iz prošlosti, već smo se obvezali na ulaganje u infrastrukturu - naglasio je predsjednik Hrvoje Maleš i pritom dodao:

- Imamo većinu u Upravi Primorca, a imamo i svoje ljude u Skupštini kluba tako da ne postoji nikakva mogućnost da se ideja pravnim ili nekim drugim putem blokira.

Hajduk će Primorcu bespovratno poboljšati infrastrukturu, a procjenjuje se da će mjesečno ulagati između 75 i 100 tisuća kuna, jer plaćat će se treneri i igrači koji s Poljuda prelaze u kadar Primorca. Hajduk u budućnosti planira izgraditi i kamp u Stobreču, ali zasad je interes ograničen na stvaranje igrača i trenera za prvu momčad Bijelih.

- Možda je ovaj projekt bitniji nego Barcelona, jer ima dugoročnu komponentu. Definirali smo i potpisali ugovor s Primorcem gdje ćemo imati drugu momčad, a uz njih juniore i kadete. Ovo je Hajduk trebao napraviti prije 20 godina, ali nažalost nije - rekao je Maleš, a šef struke Milo Nižetić je dodao:

- Naš projekt usmjeren je u dva pravca. Prvi je stvaranje momčadi s igračima koji su pod ugovorom s Hajdukom i zbog toga u Primorac šaljemo Hajdukovu najbolju struku. Cilj je da se naši igrači kroz Primorac izbore za ulazak u prvu momčad Hajduka.

Ako neki igrač ne želi ići u trećeligaš Primorac nego posudbu hoće ostvariti u drugoj ili prvoj ligi, kakav će biti stav Hajduka?

- Ako taj klub preuzme obveze koje Hajduk ima prema igraču, rado ćemo ga ustupiti - odgovorio je predsjednik Maleš.

Kakve su natjecateljske ambicije Primorca s Hajdukovim pečatom?

- Očekujem da ćemo sljedeće ljeto biti u Drugoj ligi, a dalje ćemo vidjeti - zaključio je Zdravko Voloder, predsjednik Primorca.

Linker
18. travanj 2024 11:10