CROPIX
USKORO MOŽE OTIĆI BESPLATNO

HAJDUK U VELIKIM PROBLEMIMA, ZOLJA VIŠE NE SLAVI GOLOVE Zašto su zapeli pregovori oko ugovora s Franckom Ohandzom?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. rujan 2016. 14:51

Koliko Hajduk računa na Francka Ohandzu u perspektivi, koliko mu vjeruje da je zdravstveno sposoban igrati u kontinuitetu, drži li ga prvotimcem koji će započinjati utakmice, ili tek – jokerom s klupe, popunom? Sve su to pitanja u kojima se krije odgovor kad će i hoće li Franck Ohandza potpisati, produžiti ugovor s Hajdukom, piše Slobodna Dalmacija.

Lovre Kalinić je dogovorio nastavak suradnje s Hajdukom, a kad će – Ohandza? Dvojac aduta kojima ugovor istječe u ljeto 2017. glavna su pregovaračka tema u Poljudu i preokupacija uprave. Igrači kojima istječe obveza na ljeto u posebnom su položaju, jer od 1. siječnja smiju potpisati za novi klub u koji bi onda u lipnju otišli – besplatno, bez odštete za Hajduk. Stoga se uvijek vodi računa da se status tih igrača osigura na vrijeme.

S Lovrom je sve dogovoreno, čeka se danas promocija Kalinićeva ugovora, a Ohandza, koji sutra baš slavi 25. rođendan (rođen je 28. rujna 1991. godine) u posebnom je statusu čekanja.

Stigli menadžeri

Pregovara se, u Splitu su na razgovorima bili njegovi zastupnici, Nijemac Oliver Koenig i njegov hrvatski suradnik Marijan Šišić. Čuje se kako nisu u pitanju financije, nego povjerenje koje bi Hajduk iskazao prema Ohandzi, on(i) bi - jamstva. Da igra.

No, s aspekta kluba teoretski je nemoguće dobiti jamstvo da netko igra, nije takva praksa u nogometnom svijetu. Hajduk ga je, k tome, strpljivo čekao i kad prognoze nisu bile optimistične, Hajduk nije odustajao od Ohandze, niti dovodio njegov status u pitanje...

Ohandza je zaigrao od prve minute protiv Cibalije što je bilo pomalo iznenađujuće i pokazao se u udarnom tandemu sa Saidom, plus Hamza Barry, baš kako smo ih i zazivali. Pušnik je reagirao sukladno medijskim očekivanjima, ali zapravo je to bio prvi test koliko Ohandza može izdržati devedeset minuta igre. U svjetlu novog ugovora.

Ohandza se čak razigrao još više kad je Said izašao iz igre i u 65. minuti prepustio mjesto Futacsu. Ohandza je onda s Futacsem naprijed zabio još jedan gol i dodatno asistirao sve do 6:1.



Pušnik ga je uglavnom držao kao jokera na klupi, uzimajući u obzir njegovo zdravstveno stanje koje je – da kucnemo o drvo – sada dobro, ali nakon duge pauze i faze rehabilitacije uvijek se na njega gleda s oprezom. A sad treba sastaviti novi ugovor.

Franck bi garancije da se na njega računa ozbiljno, premda njegova splitska priča nipošto nije završena, ali bi Koenig i Šišić htjeli znati kako će se Hajduk odrediti spram Ohandze.

Golove više ne slavi zoljom

Dotle, Ohandza koliko vidimo ne slavi pogotke raspojasano, nasmijano. Možda to nema veze ili je slučajnost, ali kad je zabijao Cibaliji nije se namještao kao Frane Zolja, niti ispaljivao hitac radosti, nego se držao smireno.

Postoji obostrana želja da se ugovor obnovi, traži se samo jasniji stav Hajduka, koja je Ohandza napadačka opcija. U to ime bi Ohandza mogao češće nastupati od prve minute, unatoč riziku, da se vidi koliko je izdržljiv, a da je najbolji napadač, u to nema sumnje.

Pa kad se to riješi, onda će sigurno i Franck Ohandza Zoa opet biti Zolja, a ne samo kad zabije gol da pokaže palčevima na leđa, na svoje prezime na dresu, da, to sam ja, broj jedanaest – Ohandza! Pa vi vidite šta ćemo s ugovorom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:06