Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
NAMJERA ILI GAF?

HAJDUK ZABORAVIO VLASTITOG IGRAČA Trpao cijelu jesen, bio među trojicom najboljih, a nije niti pozvan na pripreme?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. siječanj 2017. 21:06

A gdje je Robert Jandrek? Digla se prašina, javnost se pita. Kako Jandreka nema među svim tim igračima na prozivci u Poljudu?

Hajduk je ponudio objašnjenje da je trener Joan Carrillo pregledao već Jandreka ujesen, u onih petnaest dana što je vodio treninge. Neke zove, neke ne, a svi su oni potrebni - Hajduku B, koji smjera izboriti plasman u Drugu ligu, piše Slobodna Dalmacija.

U redu, prihvaćamo, međutim zbog izostanka Jandreka mnogi su - podigli obrve! Kako to da njega nema?! Jandrek je 21-godišnji krilni napadač, u 15 nastupa za Hajduk B zabio je šest golova.

E sad, je li Hajduk otvara mjesto za novog krilnog napadača, je li to doista odabir Carrilla koji Jandreka već dobro pozna (smjera li ga onda voditi u Tursku)?

- Ako vam nisam dobar, a onda me pustite – logična bi bila reakcija igrača i zastupnika mu, ali to je više naša hipoteza. Nisu nam potvrdili da su razgovore na tu temu već obavili.

Uglavnom, ne čini se pravedno. Jer, ako se raspitate ovdje i ondje, među onima koji su gledali redovito utakmice Hajduka B, Jandrek je svakako među trojicom najboljih igrača.

Nismo pitali trenera Marka Lozu, on je vojnik kluba, ali naša anketa među kolegama kazuje nam da su ponajbolji igrači Hajduka B bili Anthony Kalik, Robert Jandrek i Deni Jurić.

Izostanak Jandreka je – enigma. Barem je kao nagradu, Jandrek za podstrek, trebao doći na prozivku. Ovako mu ostaje gorak okus, teško je prihvatiti objašnjenje ‘Carrillo već sve zna’, ma koliko god bili iskreno.

Odmah se čulo kako će “Jandrekovi” potražiti razgovor s Joanom Carrillom i Marijom Brancom, drugi su išli korak dalje tvrdeći da će Hajduk priznati gaf, previd i odmah Jandreka pozvati na trening. Već jučer?!

Ne ide to tako glatko i odmah, tko prizna pola mu se prašta, ali situacija će se – izgladiti. Neće se zaoštriti, navodno su iz Hajduka poslali umirujuće signale.

Zastupnik Ivica Lončar nipošto nam nije želio davati izjave. Zamolio nas je za razumijevanje, no comment. Barem se odazvao. Sigurno se raspitao što mu je sa štićenikom i sudeći po tome da tvrdi šuti, nije nezadovoljan ishodom.

A vjerojatno misli kako bi isticanje “slučaja Jandrek” moglo proizvesti kontraefekt. Da nije javnosti, Hajduk bi možda Jandreka odmah pozvao, kooptirao na pripreme, ali onda će svi reći kako je javnost graknula, a Hajduk popustio.

E pa sad, nek’ se Jandrek strpi. Sad to treba izvesti – elegantno.

Jandrek zaslužuje i svoj osvrt kao jučerašnja šestorka, Ljubić, Relota, Vrljičak, Budalić, Prtajin i D. Jurić.

Linker
20. travanj 2024 04:01