Foto: Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
OPTIMIZAM BIJELIH

HAJDUKOV HEROJ NE PRIZNAJE VELIKA IMENA Ohandza uoči Evertona najavio: 'Mi uvijek idemo na pobjedu, uvijek želimo pobijediti...'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. kolovoz 2017. 10:39

Ni u 34. susretu u nizu u prvenstvu i kupu od ulaska u Prvu HNL u zadnjih 21 sezonu Slaven Belupo nije stigao do pobjede na Poljudu, a večerašnji 26. poraz u gradu pod Marjanom zakuhao im je Franck Ohandza.

S kojim god je sastavom dolazio na Poljud trener Željko Kopić je gotovo u pravilu zadavao velike muke Hajduku, tako je bilo i u prvom poluvremenu.

U nastavku je znatno bolju igru Hajduka golom okrunio Ohandza. Svidjeli su se i debitant Karlo Letica, asistent Nijemac Andre Fomitschow, već smo i navikli da Nikola Vlašić igra na vrlo visokoj razini, no trenutak odluke bio je djelo Ohandze. U nedostatku ozlijeđenog Futacsa, ali i brojnih drugih ozlijeđenih suigrača morao je Kamerunac ponijeti dodatni teret. To je i napravio.

- Utakmica je bila vrlo teška, ali znali smo koliko su nam važna ova tri boda. Najvažnije je da smo pobijedili i da puni samopouzdanja očekujemo sljedeće susrete. U početku susreta nije se sve razvijalo kako smo željeli, ali u nastavku smo odigrali mnogo bolje – rekao je nakon susreta Ohandza.

Što vam je trener kazao na poluvremenu, u svlačionici?

- Nije bio ljut, motivirao nas je za drugo poluvrijeme, rekao nam je kako da nađemo put do pobjede.

Ohandzi je ovo već treći gol u osam ovosezonskih nastupa. Opet se Ohandza pokazao kao "Ljetni čovjek". U protekle tri sezone od kada je u Hajduku 15 od ukupno 18 golova koliko je zabio, Ohandza je zabio u ljeto, u periodu od srpnja do rujna! Valjda svi jedva čekaju da ove ekstremne vrućine malo popuste, svi osim Ohandze. Objašnjenje za poplavu svojih golova u vrijeme suša, na početku sezone, Ohandza nema.

- Zaista to ne mogu objasniti. U mom dijelu Kameruna nije ovako vruće kao ovdje u Splitu ha, ha. Sretan sam zbog novog gola, ali tri boda su najvažnija.

Čudna je bila atmosfera na ovom susretu, publika je bila prisutna na stadionu, ali nije bilo navijanja?

- Bilo je malo neobično, uvijek su tu s nama i pjevaju, bodre nas.

U četvrtak vas u Liverpoolu očekuje prvi susret play off runde Europske lige protiv Evertona?

- Maksimalno ćemo se pripremiti za taj susret da odigramo što bolje i ostvarimo dobar rezultat.

Što bi bio dobar rezultat za Hajduk na Goodison Parku?

- Pobjeda. Neka bude 1:0 – poželio je Ohandza.

Dobar bi bio i remi?

- Mi uvijek idemo na pobjedu, uvijek želimo pobijediti – kazao je Ohandza.

Linker
27. travanj 2024 04:20