CROPIX
'DOŠLO DO USIJANJA'

HAJDUKOVA LEGENDA PROGOVORILA O 'SLUČAJU SAID' 'Ovoga trenutka ne bi bilo pametno kupovati, postoji igrač koji ga može pokriti'

SLUČAJ GANAC Ivica Šurjak, nekadašnji sportski direktor Bijelih, ne misli da su Splićani hendikepirani odstranjivanjem tamnoputog ofenzivca iz prvog sastava
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. studeni 2017. 09:32

Što će biti s Ahmedom Saidom, napadačem Hajduka koji već dva tjedna trenira s drugom momčadi, ali ne igra utakmica nego samo ispunjava stavke iz ugovora?

Said ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2020. godine, a godišnje bijele košta 160 tisuća eura. Hoće li na zimu doći do razlaza ganskoga napadača s talijanskom putovnicom i Hajduka ili će se ljubav ponovno razbuditi pa da trener Carrillo povuče svoju odluku, a da se Said promijeni u svom ponašanju? Vjerojatno od toga neće biti ništa jer će se razgovarati i o raskidu ugovora, premda Said uredno trenira s drugom ekipom, a postoji mogućnost da ga se i rehabilitira te eventualno preproda.

Što o takvoj situaciji kaže Ivica Šurjak, nekadašnji sportski direktor Bijelih?

- Ne znam dovoljno situaciju, pretpostavljam da se radi o nekom incidentu zbog kojega je on premješten u drugu momčad što se moglo vidjeti i po njegovim reakcijama na terenu. Inače, radi se o igraču koji ima kvalitetu, koji može napraviti prevagu. Trebalo bi znati detalje iz ugovora, a ja to ne znam. Pitanje je postoji li u ugovoru klauzula da on ima pravo otići uz neku odštetu.

Zagreb, 200817.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 6. kola Hrvatski Telekom Prva nogometna liga,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Ahmed Said Said.
Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media
Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
Ahmed Said

Što se tiče brojnosti napadača, trenutak je sigurno nezgodan budući da je Marko Futacs na duži rok izvan stroja, Hugo Almeida još ne igra punih 90 minuta, a Franck Ohandza često nije na sto posto...

- Trenutak sigurno nije dobar, no vjerojatno je došlo do usijanja, takve situacije u kojoj je trener morao reagirati. Bolje je da ne kvari atmosferu i na terenu i u svlačionici, ako je već do toga došlo, a činjenica je da jest. Prema tome, ovo je možda najbolje rješenje. Postoje kazne po kojima može izvan prve momčadi biti 15 dana, mjesec dana. Ima ugovor, a sve ovisi o treneru i njegovu ponašanju, kako će se ophoditi prema radu dalje. Inače, po kvaliteti je on zanimljiv, ima lijevu nogu, dobar šut, dobro se gradi, opasan je u završnici napada, može biti od koristi.

U slučaju da ljubav pukne na polusezoni ili prije, da struka Bijelih ustraje u svojoj odluci te da se procijeni da on mora otići pod određenim uvjetima koje bi tek sukladno ugovoru trebalo izlicitirati, bi li Hajduk trebao angažirati novoga napadača? Šurjak smatra da ne...

Split, 160416.
Nogometna utakmica pravosudnih djelatnika Splita i Zagreba odigrana je na stadionu Poljud. Uz pravosudne djelatnike igrali su i bivci nogometasi i estradne zvijezde.
Na fotografiji: Ivica Surjak.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

- Ako je doveden Almeida, onda bi on to trebao “pokriti”. Futacs je izvan stroja još najmanje cijeli zimski period, moraš ga čekati u proljeće kada se pomalo približava kraj sezone. Ovoga trenutka ne bi bilo pametno kupovati, dodatno opterećivati klub. Uskoro će pauza, nema još puno utakmica. Na proljeće ćeš imati zdravog Futacsa i Almeidu te ako je Ohandza onaj pravi, onda je po meni to dovoljno - kazao nam je Šurjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:35