Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
USUSRET DERBIJU NA MAKSIMIRU

HAJDUKOVI ZAGREPČANI POSEBNO NABRIJANI UOČI DERBIJA: 'Dokazat ćemo Dinamu da više nije najbolji u državi!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. rujan 2016. 17:18

Hajduk u svom kadru ima petoricu Zagrepčana - Frana Tudora, Marka Ćosića, Josipa Juranovića, Tomu Bašića i Marka Pejića, koji je sada u drugoj momčadi. Za njih je utakmica u Zagrebu protiv Dinama posebna, jer dolaze u svoj grad u kojemu su odrasli i imaju poseban motiv.

Svi su oni, izuzev Ćosića, koji nam za ovu zgodu nije bio na raspolaganju, najprije prošli kroz drugu momčad Hajduka, a potom su se ustalili u prvoj ekipi, prvo kod Damira Burića, a sada i kod Marijana Pušnika.

Tudor u dresu Hajduka ima 14 golova i 14 asistencija što je odličan učinak. Prije nekoliko dana je proslavio rođendan, on i Ohandza, koji je slavio dan kasnije, spojili su feštu da ne bi bilo previše torti, pazi se u Hajduku da se ne unosi previše šećera...

Poseban motiv

Što Fran Tudor (21) očekuje od derbija?

- Svi želimo pobjedu u velikom derbiju, ali to neće biti nimalo lako. Treba odigrati tvrdu, mušku utakmicu svih 90 minuta i nadati se pobjedi.

Modrima su otišli Rog i Eduardo, ostali su još prije bez Pjace, otišao im je i trener...

- Dinamo možda ima i najširi kadar u Hrvatskoj ligi, ima kvalitetne zamjene na svim pozicijama. To su manji problemi za Modre. Svaki derbi je poseban, motivacije neće faliti ni njima, a bogme ni nama.

Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX

Tudor je svojedobno bio član Dinama, kasnije je preko Zagreba i Panathinaikosa stigao u Split...

- Bio sam dvije godine u omladinskom pogonu Dinama. Imat ću poseban motiv. Uvijek je lijepo pobijediti Dinamo, dokazati da ipak nije najbolji u državi.

Prošle sezone pogotkom je riješio derbi, nakon toga se pojavio interes Evertona, Lazija i Milana.

- To mi godi i pokazuje prije svega da sam na pravom putu i da naporno radim. Koncentriran sam maksimalno na Hajduk, ali dok dobro igram, takvih priča će uvijek biti. Ne obazirem se previše na to, nego pružam svoje najbolje partije u dresu Hajduka.

Imat će podršku s tribina...

Na derbi mi dolaze roditelji, sestra, kum i cura, neki prijatelji.

Igrače Dinama, Ćorića, Livakovića i Benkovića, poznaje iz mlade reprezentacije.

- Kada se izađe na teren, više nismo prijatelji. U svlačionici jesmo, no kad počne utakmica, prijateljstvo se zaboravlja. Onda opet nakon utakmice možemo izaći na piće. To su normalne stvari. Reprezentacija se okuplja odmah nakon Dinama, idemo na kratke pripreme u Rovinj. Pobjeda u Švedskoj nam donosi Euro u Poljskoj. Međutim, to je trenutno u drugom planu, sad smo koncentrirani na derbi.

Josip Juranović (21) ustalio se na desnom boku. Obrana će biti sigurno na udaru Dinamovih napadača, no on snagu vidi u Hajdukovim ofenzivcima.

- Podatak o 16 golova u tri utakmice dovoljno govori koliko je moćan naš napad. Imamo pravi trojac, nadam se da ćemo nastaviti zabijati i dalje.

Hoće li Hajduk zaigrati napadački ili čekati?

- Ne znam još ništa o tome, ne mogu vam ništa reći o taktici. Protiv Juventusa smo vidjeli neke njihove slabije točke, proučit ćemo ih još dobro.

Od koga prijeti najveća opasnost, jesu li to Soudani i Fernandes ili Ćorić koji igra na vašoj strani, ali je sada “na ledu”?

- Imaju oni dosta pojedinaca, sigurno je da prednjače Soudani i Fernandes, a imaju još i Hodžića. Međutim, imamo i mi dosta jake pojedince, poput Ohandze, Saida i Hamze.

Treba nam glasni Jug

Juranović je iz Dubrave, njegovi jedva čekaju utakmicu.

- Doći će mi dosta rodbine, stiže čitava obitelj. Za koga će navijati? To morate pitati njih, ha-ha. Normalno je da će navijati za mene i Hajduk.

Još uvijek ima stipendijski ugovor, kad će profesionalni?

- Moramo još porazgovarati s menadžerom i vidjeti što će Hajduk ponuditi.

Juranović
Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media

Uspjeh bi bio na tablici biti ispred Dinama?

- Uspjeh bi bio kada bismo donijeli pehar u Split, ali nadamo se da ćemo osvojiti tri boda u Maksimiru i prestići Dinamo te doći što bliže vodećoj Rijeci. Čuo sam da će biti dosta naših navijača na maksimirskom Jugu i to me raduje, podrška će biti potrebna.

Toma Bašić (19) također se nada minutaži u derbiju, igrao je na Poljudu u prvoj postavi kada je bilo 0:4, no sad očekuje drugačiju utakmicu.

- Očekujem pozitivan ishod za nas. Mislim da samo spremni odgovoriti na bilo kakve izazove. Naši napadači su odličnoj formi, završnica nam je u punom pogonu. Iskoristit ćemo svaku priliku koja nam se ukaže.

Dobro da nema Roga

Prošli derbi odlučio je Marko Rog koji više ne stanuje u Maksimiru.

- Za njih su ti odlasci minus, Rog ih je, po meni, nosio, ali to je plus za nas. No, mi ne smijemo gledati njih, nego moramo biti fokusirani na sebe. Nadamo se da ćemo odraditi posao na najbolji mogući način.

I Bašić će imati svoje navijače na derbiju...

- Dolazi mi uža obitelj i prijatelji. Mi smo hajdukovci iz Pirovca blizu Šibenika.

Donedavno je biciklom dolazio na treninge, a još uvijek ima stipendijski ugovor.

- Preselio sam se, sad sam tu između Parka mladeži i Poljuda i pješice dolazim na stadion. Hajduk priprema ponudu, vidjet ćemo. Za sad sam zadovoljan minutažom, trener mi je dao prilika i rekao da sam to dobro iskoristio. Moje je da nastavim raditi i čekam novu priliku. Bio bih presretan da zabijem u Maksimiru, to bi bilo ispunjenje snova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:11