HNTV
BIJELI SE ISPROMAŠIVALI

VIDEO: HAJDUK I TREĆU UTAKMICU ZAREDOM NE ZNA ZA POBJEDU PROTIV INTERA Tudor u završnici pogodio za bod Bijelih u Zaprešiću

U prvom dvoboju 8. kola Prve HNL u Zaprešiću su nogometaši Intera i Hajduka odigrali 1-1 (1-0). Inter i Hajduk su remizirali u Zaprešiću u uzbudljivoj utakmici u kojoj Splićani mogu više žaliti za pobjedom.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2016. 10:27

-------------------------------------------------------

INTER - HAJDUK 1:1 (Puljić 5' / Tudor 77')

INTER (4-2-3-1) Čović - Bosec (od 80. Begić), Filipović, Komorski, Čeliković - Mazalović, Šarić - Polizzi (od 46. Hanžek ), Blažević (od 65. Zulim), Ottochian - Puljić.

HAJDUK: Stipica - Juranović , Nižić (od 46. Ismajli), Ćosić, Memolla - Savvas - Vojković (od 64. Tudor), T. Bašić (od 57. Ohandza), Kožulj, Barry - Futacs

-------------------------------------------------------

Gostovanja su ostala Hajdukove najzdravije dionice, iako je poljudskoj brzi opasno prijetilo rušenje.

Inter je do 77. minute imao vodstvo da prvi ove sezone kao domaćin dobije Bijele, nakon tri pobjede i jednog remija Splićana na strani, no Fran Tudor razbio je učmalost zaprešičke večeri, prvo ušao u šansu koju mu je Čović obranio, a potom i glavom matirao golmana Intera.


Marijan Pušnik stigao je bez petorice (Vlašić, Said, Jefferson, Kalinić, Erceg), ali i bez ideje nogometa. Još da mu je po putu bilo izgubiti poneke, barem bi nešto stabilnije stajao na terenu u prvom poluvremenu. Eh taj Andrea Ottochian, ala se razmahao, a još Tomislav Šarić, i za gol i za šanse, i za sve što su momci iz predgrađa zapalili pred vratima nesiguranog Nižića i partnera mu Ćosića. A Juranović i Nižića, peha mu, nisu imali svojih 45 minuta. No, nastavak je bio drugačija utakmica. Barem donekle.


Marko Futacs najskuplje je plaćen u Hajuduku. Pod stilu igre više bi mu pristajala kapica nego kopačke, kao i Mađarima vatrepolo nego nogomet, no sidraš i na travnjaku ponekad zna sijati paniku, ako je spretan i moćan. Futacs ima nešto, koliko doista tek će se pokazati. Ne za velike scene, ali za HNL možda.


Inter je bio na startu raspoložen i tečan. Očito po Tolakovoj shemi poprezniji, ali s loptom hitar. Ne samo da je rani poveo jer Jakov Puljić je zabio već u 5. minuti i to nakon što mu je obrana širom otvorila vrata, nego je Blažević propustio zicer, koji mu je Stipica obranio. Toplak je ostavi na klupu centarfora Kolaka i u vršak napada gurnuo Puljića, ispostavilo se kao prsom u pekmez.


Torcida, koja se uplela u parlamentarne izbore izvjestila se svoj transparent "Naša kampanja - Hajduk Split", Bijeli su imali tri pokušaja Kožulja, uglavnom iz daljine, dva udarca Tome Bašića, glavom, kad je bila fina šansa, i nogom, gurali su prema naprijed, poglavito u drugom poluvremenu.


Kako je Interova veza brzo ostaja bez lopte, a do špica je protekom utakmice vrlo teško dolazila, Zaprešićani su u jakoj neizvjenosti držalo svoje fanove, borili su se pretežno pred svojim vratima. Hajduk je lako stizao na 20-30 metara od gola, ali tu bi nastala bitka. Kao u bermudskom trokutu nestajale su njihove akcije.


Pušnik je s Ohandzom postavio dvojicu napadača (4-4-2), uvođenjem Tudora umjesto Vojkovića na desnu stranu je instalirao Hamzu Barryja, koji se predstavio na nijansu iznad prosjeka splitske momčadi. Ali računica je jasna: ako Hajduk ganja zaostatak, ukoliko cijelo drugo poluvrijeme napada, a izgradio je samo dvije šanse nije začuđujuće što je završilo bez pobjednika.


Tudor je bio u krizi nakon promašenog udarca s bijele točke protiv Maccabija u pretkolu Europske lige, ali Zaprešić bi mogao biti njegov povratak u bitne role Hajduka. Donio je živost i bod, kad već ovaj put Ohandza nije bio joker s klupe. Dobri stoperi domaćina Filipović i Komorski nisu mu dali prostora da se razmaše.


Bio nije veliki ni za jedne, međutim za drugi nisu napravili dovoljno. I nemaju što žaliti.

Linker
22. travanj 2024 08:13