Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
NE POSUSTAJU TEK TAKO

HIT HRVATSKE LIGE GOSTOVAO NA TEŠKOM TERENU Mirisalo je na podbačaj i poraz, ali onda se dogodio povratak

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. ožujak 2017. 19:58

SLAVEN BELUPO 1 (0)
OSIJEK 2 (0)

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Gledatelja 851. Sudac: Duje Strukan (Split) 6. Pomoćnici: Perica i Radić. Četvrti: Kulušić. Delegat: Šparavec. Nadzornik: Vukić.

STRIJELCI: 1:0 - Melnjak (66), 1:1 - Lesjak (71), 1:2 - Ejupi (84).

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Blažević - Aliti, Musa, Katić, Melnjak - Stevanović, Burić - Ivanovski (od 83. Arap), Christensen, Heber - Tadić. TRENER: Željko Kopić.

OSIJEK (4-2-3-1): Mikulić - Matas, Škorić, Barać, Barišić - Mioč, Vojnović (od 56. Lesjak) - Grgić, Lulić (od 56. Pušić, od 86. Lukić), Lopa - Ejupi. TRENER: Zoran Zekić.

--------------------------------------------------------

POGOCI

1:0 - MELNJAK (66)
Bila je to duga akcija u kojoj je Osijekova obrana prvo blokirala udarac Hebera, koji je potom asistirao Dariju Melnjaku, a Slavenov lijevi bočni je iskosa s lijeve strane pogodio suprotni donji kut vratara Mikulića.

1:1 - LESJAK (71)
Iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio je Barišić, a Pušić je glavom prenio loptu do Zorana Lesjaka, koji je iz blizine pogodio praznu mrežu.

1:2 - EJUPI (84)
Osijek je povukao kontru, Pušić je na sredini osvojio loptu i uposlio Grgića. On je prošao po desnoj strani i asistirao Ejupiju koji je imao lak zadatak i svojim 12. golom osigurao puni plijen u Koprivnici.

-----------------------------------------------------------

Slaven Belupo je protiv Osijeka tražio prvu ovogodišnju prvenstvenu pobjedu nakon uvodna dva poraza protiv Dinama i Splita te remija u Puli, a gosti su stigli ohrabreni trijumfom protiv Hajduka, ali vjerojatno su na umu imali i uzvrat polufinala Kupa s Rijekom. Momčad Željka Kopića željela je prekinuti i golgeterski post koji traje već tri utakmice, u tome je i uspjela, nakon 347 minuta bez pogotka strijelac je bio Dario Melnjak. Međutim, na kraju su sa svojom Kohortom pjevali Osječani, koji su svoje jedine dvije prilike pretvorili u pogotke.

Obje su momčadi u koprivnički dvoboj ušle oslabljene. Kopić nije mogao računati na nedovoljno spremne Barića i Bouadlu, kartoniranog Purića na desnom beku je kao i protiv Splita mijenjao Aliti, dok je Pokrivač ipak sjeo na klupu. Zekiću su pak nedostajali Knežević zbog kartona, ozlijeđeni Boban te bolesni Perošević.

Farmaceuti su krenuli odlučnije, od samog početka zagospodarili su terenom i tražili pogodak. Gosti su se predstavili u prilično rezerviranom izdanju, orijentirajući se na obranu vlastitih vratiju i tek povremene izlete na suparničku polovicu, no slabo izdanje Osječana domaćin u prvih 45 minuta nije znao iskoristiti unatoč stalnom pritisku.

Prva zanimljivija situacija u gostujućem kaznenom prostoru dogodila se u 16. minuti, kad je Tadić pao nakon duela s jednim igračem Osijeka, ali Strukan se nije oglasio. Heber je u 20. minuti lijepo prošao po lijevoj strani i uputio udarac koji mu je blokiran, a u 23. minuti Burić je tukao iznad gola.

Najbliže pogotku Slaven je bio u 27. minuti, kad je Burić iz slobodnog udarca s 25 metara iskosa s lijeve strane pogodio gredu. Lopta se odbila pred vrata, nastala je gužva, ali je Osijekova obrana uspjela otkloniti opasnost. Heber je u 39. minuti pao u suparničkom šesnaestercu, a sudac je procijenio da je sve bilo čisto. Međutim, dojam je da je Strukan pogriješio u 40. minuti, kad je dosudio vrlo dvojbeni prekršaj i time spriječio opasan Slavenov kontranapad.

Opasniji je domaćin bio i u nastavku, veliku je priliku u 53. minuti propustio Heber. Prvo je Christensen uposlio Tadića čiji je udarac zaustavio Mikulić, a onda je Slavenov brazilski napadač s pet metara promašio okvir vratiju.

Poveo je Slaven u 66. minuti, kad je lijepo pogodio igrač Lokerena na posudbi u Koprivnici Dario Melnjak, ali veselje domaćina nije dugo trajalo jer su Zekićevi jokeri donijeli izjednačenje. Pušić je bio asistent, a Lesjak strijelac. Domagoj Pušić prometnuo se u Osijekovog junaka, upravo je on u završnici izborio loptu na centru i pokrenuo kontru iz koje je Ejupi poentirao. Tako je Osijek bez neke velike igre odnio tri boda iz Koprivnice. Slaven je dominirao, no to nije znao naplatiti, a Zekićeva je momčad to s kamatama naplatila.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 14:16