Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PROMJENE U KADRU

HNL PRVOLIGAŠ DOVEO OZBILJNO POJAČANJE I NAPUNIO BLAGAJNU 'Portugalski Rooney' pristiže u Hrvatsku, klasni golgeter u inozemstvo

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. veljača 2017. 18:43

U Zagreb je u četvrtak došao Portugalac Chiquinho, 21-godišnji veznjak portugalskog drugoligaša Leixoesa. Talentirani momak, kojega po stilu i pozicijama igre nazivaju Portugalski Rooney, pojačat će Lokomotivu!

Zanimljivo, u imenu i prezimenu koje glasi Francisco Leonel Lima Silva Machado sadrži nekoliko imena dosadašnjih Dinamovih Portugalaca, no nije mu to, naravno, jedina referenca. Jasno da je važnu ulogu u dovođenju odigrao menadžer Danko Đikić, koji je dosad u Dinamo dovodio Pinta, Machada, Soudanija, Limu, Eduarda..., a sad je doveo i ponajboljeg veznjaka druge portugalske lige, momka koji je ove sezone zabio pet golova za svoj klub, četiri u prvenstvu i jedan u Kupu.

Igra, dakle, na poziciji centralnog ili ofenzivnog veznog, a kako čujemo iz portugalskih izvora, što se može pronaći i na internetu, za mladog su se igrača zanimali mnogi klubovi iz tamošnje prve lige. Braga, Vitoria Guimaraes, Rio Ave i Belenenses već su mu poslali i ponude, no ponukan iskustvima portugalskih igrača u Zagrebu, odlučio se na dolazak u Hrvatsku. Doduše, za razliku od ostalih sunarodnjaka, neće odmah u Dinamo, već će biti igrač Lokomotive. Ali, ako se dokaže na Kajzerici, tko zna, možda jednog dana zaigra i u modrom dresu. Kao i mnogi prije njega. Uostalom, kako saznajemo, i Chiquinho je jedan od igrača koji su bili na listi Dinamovih zimskih pojačanja, međutim, dolaskom Sammira potraga za čovjekom u veznom redu je prestala.

- Znam puno o hrvatskom nogometu i hrvatskim igračima. Lokomotiva je bila na korak do ulaska u Europsku ligu, znam da se ovdje sjajno radi s mladim igračima, znam i da je puno bivših igrača Lokomotive ostvarilo velike inozemne karijere. Dat ću sve od sebe u dresu Lokomotive - rekao je Chiquinho.

Neće mu biti lako nametnuti se ni u Lokomotivi, gdje se u veznom redu na proljeće očekuje konačna eksplozija Ivanušeca i Majera, tu su i Šunjić, Ćorić, Karimi, Capan, iako će on više igrati na mjestu desnog beka. Konkurencija je velika i u Lokosima, ako se tu izbori za mjesto i pokaže kvalitetu, možda doista postane još jedan Dinamov Portugalac.

---------------------------------------------------------------------------------

Napadač Lokomotive Mirko Marić ostvario je transfer u mađarski klub Videoton, a Dinamu, pod čijim je ugovorom, će pripasti 500.000 eura odštete.

Marić je u Lokomotivu došao 2014. godine iz Širokog Brijega te se prometnuo u jednog od najboljih igrača, a u 94 službena nastupa je zabio 28 pogodaka i dodao sedam asistencija.

Linker
16. travanj 2024 15:38