CROPIX
DINAMO U NAJJAČEM SASTAVU

HOĆE LI ZAGREB 'IZAĆI NA BALKONE'? Dinamo čeka gorka subota, Maksimir će biti obojan u bijelo, ali Bratko je odlučio pokvariti proslavu novom prvaku!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. svibanj 2017. 18:15

Bit će to za Dinamo gorka subota, Riječani u Maksimir dolaze slaviti naslov prvaka. Subotnji (19 sati) dvoboj bit će uvertira za finale Kupa u Varaždinu 31. svibnja, a vjerujemo da će oba trenera, Petev i Kek, čuvati dio snaga za taj susret, da neće u ovom prvenstvenom srazu igrati u najboljim sastavima.

Iako, po informacijama koje su zadnjih dana dolazile iz Maksimira, Dinamo želi pobjedu i u tom dvoboju, želi barem malo ublažiti zaostatak za novim prvakom i barem jednom u prvenstvu pobijediti Riječane. Ivajlo Petev zasad razmišlja na Riječane istrčati s najboljim sastavom, hoće li ostati na tom tragu ili će revijalna utakmica i biti revijalna, vidjet ćemo. Nakon slobodnog dana jučer je bio prvi trening, još je rano za konačne onformacije.

Inače, jučer su u Maksimiru bili predstavnici Rijeke, sastali su se modrom delegacijom, otišli i na ručak. Ne znamo tko je častio, valjda Rijeka, uime naslova prvaka. Uglavnom, dogovoreno je da će Riječani na raspolaganju imati gotovo pet tisuća ulaznica za derbi, Maksimir će biti obojen bijelim. Rijekini navijači bit će smješteni na južnoj tribini, te na dijelu zapadne tribine, naravno, uz ono što ionako pripada delegacijama gostujućih klubova.

Dinamo je tako izišao ususret željama Riječana, premda je mogao, da je htio, ograničiti broj ulaznica za gostujuće navijače na pet posto kapaciteta stadiona. No, nitko se nije želio upuštati u kerefeke, ne bi to bio ni pošten ni popularan potez, ipak je svima u interesu da atmosfera bude nogometna, da na Maksimiru bude što više publike. Zanimljivo će biti vidjeti kako će reagirati Dinamovi navijači, hoće li doći vidjeti riječko slavlje, hoće li oni koji inače ne dolaze zbog nezanimljivosti prvenstva sada doći i pozdraviti uspjeh momčadi Matjaža Keka?

Fešta? To je u domeni HNS-a, Savez je odgovoran za protokol, dodjelu pehara i medalja. Vjerojatno će biti ponešto konfeta, decentno i službeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:52